Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Stævnen

I arkitekTUREN tager vi dig med på en arkitektonisk rundvisning i nogle af Heimstadens danske ejendomme.

Udgivet den 14. december 2020

I den sydligste del af Ørestad, i første parket til Kalvebod Fælled, finder du Stævnen. 

Den majestætiske etageejendom stod færdig i 2009 med i alt 165 lejligheder, hvoraf Heimstaden udlejer 35 lejeboliger. Boligerne varierer fra 95-148 m² og er indrettet i funktionelle planløsninger, så pladsen udnyttes optimalt. 

De flotte, hvidpudsede facader udgør grundstrukturen i Stævnen, der med sit stilrene udtryk og varierede højder indrammer den unikke arkitektur. Ejendommens lyse og moderne ydre understreges af bygningens åbenhed og den levende afslutning mod himlen.

Læs også: Mød naboen: Starten på et nyt, fælles hjem

De enkelte spring i bygningsstrukturen sikrer desuden særlige kig og optimal udsigt, så Fælleden og kanalerne, der løber omkring ejendommen, kan nydes til fulde. 

Stævnes særegne beliggenhed i rolige omgivelser langs flotte naturområder skaber et uforstyrret rum, mens det pulserende liv i shoppingcentret Fields og Københavns centrum blot er en cykeltur væk. 

Tæt på både by, vand og natur

Stævnen ligger hvor natur og by mødes – et moderne byrum omsluttet af smukke kanaler og med frit udsyn til det fredede naturområde ved Kalvebod Fælled.

Rundt om hjørnet kan du dykke ned i byens pulserende liv med de mange indkøbsmuligheder, Fields, børne- og uddannelsesinstitutioner, og metro direkte til Københavns centrum, mens de smukke naturområder indbyder til både ro og frisk luft.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Stævnen, Ørestad

Til hver bolig hører eget privat uderum i form af solrige altaner eller terrasser i terræn. Dertil har ejendommen også en stor fælles tagterrasse, der indbyder til fællesskab og naboskab på toppen af Ørestaden.

Stævnen kombinerer på fineste vis mødet mellem det urbane byliv og den unikke, fredede natur ved Kalvebod Fælled.

Arkitektoniske særpræg og unik beliggenhed

Ejendommen fordeler sig på i alt 165 boliger og rejser sig på sit højeste punkt til 11 etager. De flotte spring og forskydninger i bygningen skaber variation og bryder skalaen, mens den hvidpudsede facade tilfører Stævnen et stilrent udtryk. 

Forskydningerne understreges af de store vinduespartier, der sender fint lysindfald ind i boligerne, mens de mørke stålrammer omkring vinduer og altaner står i tydelig kontrast til den hvide facade og er med til at udtrykke boligernes individualitet.

Læs også: Undgå mørke- og coronakuller

Samtidig giver det rene og rå ståludtryk en arkitektonisk kontrast til horisonten og den vilde bevoksning på Fælleden, som i sit udtryk netop forener det moderne byliv med naturen. 

Over dagen fanger sollyset facaderne og lægger endnu et lag til den varierede facadekomposition og skaber et charmerende, roligt udtryk midt i den smukke natur. 

Den unikke udsigt kan også nydes til fulde, da bygningsstrukturen og den flotte afslutning mod himlen sikrer helt særlige kig og optimal udsigt fra de fleste boliger. 

Ejendommen er tegnet af Vilhem Lauritzen arkitekter og stod færdig i 2009.