Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Hjortholm

I arkitekTUREN tager vi dig med på en arkitektonisk rundvisning i nogle af Heimstadens danske ejendomme.

Udgivet den 26. november 2021

I kanalbyen på Sluseholmen i København ligger Hjortholm. Her mødes vand, by og bolig i et skønt mix af moderne ejendomme og uforstyrrede byrum.

Ejendommen, der stod færdig i 2008, består af 143 lyse boliger – herunder 107 lejeboliger – og er fordelt på to til fem værelser i et eller flere plan. Hjortholm er opført som en klassisk, københavnsk karréstruktur, som omslutter et fælles, grønt gårdrum.

Hjortholm er kendetegnet ved områdets unikke, arkitektoniske udtryk. Boligerne fremstår indbydende og lyse med en praktisk grundplan, så pladsen kan udnyttes optimalt for både den lille og store familie.

Læs også: Verdens bedste nabo

Ejendommens beliggenhed direkte ved vandet skaber et uforstyrret rum, mens byliv, skoler, daginstitutioner og grønne områder kun er et stenkast væk. Samtidig er der rig mulighed for en dukkert i havnebadet eller aktiviteter på vandet.

Hvor vand og bolig mødes

Hjortholm ligger på Kidholmen – den mindste af Sluseholmens otte små karréøer.

Her er du omgivet af vand, har Amager Fælleds grønne områder indenfor få hundrede meter, mens det centrale København hurtigt kan nås på cykel, i bil, via (havne)bus – og den nye metrolinje fra 2024.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Vandet er det bærende element rundt om både boliger, broer og brygger. Fra nogle af boligerne har du udgang til kanalen, så du kan træde direkte fra terrassen og ned i kajakken.

Udenfor døren blomstrer butik- og cafélivet – er du til vand, kan du nemt tage en tur rundt i kajakken eller springe i bølgerne fra havnebassinet.

Sluseholmen: den hollandske arv

Sluseholmen i Københavns Sydhavn en kanalby med stærke hollandske referencer:

I starten af 00’erne inviterede Københavns Kommune den hollandske arkitekt Sjoerd Soeters til at udvikle den gamle og nedslidte industrihavn til en ny bydel: Sluseholmen.

Læs også: Indretningsarkitektens seks bedste tips

Sammen med den danske tegnestue Arkitema udviklede hollænderne den overordnede masterplan for Sluseholmen, inklusiv et sæt dogmeregler for at sikre variation i bygningernes højde, facade, materiale og farver – og sammenhæng mellem bygningerne via kanaler, broer, promenader, mv.

(Artiklen fortsætter under billedet)

For at skabe forskellighed i kanalbyen blev 25 forskellige tegnestuer sat til at udforme ejendommene, som i dag ligger skulder ved skulder og danner et mønster af sammenhængende karreer med beskyttede gårdrum.

Ud over Amsterdam trækker området historisk inspiration fra det gamle centrum af København: I 1600-tallet blev Christianshavn etableret og ejendommene opført efter samme struktur som på Slusehavnen – i øvrigt også efter hollandsk forbillede.

Projektet er tegnet af Arkitema, Force 4 og Marie Kaarø Arkitekt.