Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

BEBOER

Kontrakt

Kort om din lejekontrakt

Tak fordi du vil leje en bolig hos Heimstaden. Før du kan overtage nøglerne til dit nye hjem, skal du underskrive en lejekontrakt.

Kontrakten er en aftale mellem dig og Heimstaden som udlejer, der beskriver lejeforholdene for boligen, begge parters forpligtelser og dine rettigheder som lejer.

Lejeloven – og lejekontrakten – kan være svær for privatpersoner at forstå. På denne side forklarer vi om processen frem mod, at du modtager den endelige kontrakt, de forhold, du bør være særligt opmærksom på, og vi giver svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest møder.

For information about the Danish Rent Act in English, click here.

Se videoen: Lejekontrakten

For at gøre indholdet af lejekontrakten lettere at forstå, har vi lavet denne video, som forklarer de vigtigste punkter i kontrakten – og hvad der sker, efter du har sat din underskrift.

To view this video in English, click here.

De vigtigste punkter i lejekontrakten

Lejekontrakten indeholder informationer om, hvornår lejeforholdet starter, hvor meget du skal betale i husleje og depositum, størrelsen på lejemålet, hvad der følger med af inventar og de faciliteter, du har adgang til på ejendommen.

Derudover står det beskrevet, hvilken stand du overtager boligen i – og hvilken stand du skal aflevere boligen tilbage i, den dag du flytter.

Du bør især være opmærksom på §11, som rummer de særlige vilkår, retligheder og pligter der gælder for din lejekontrakt. Det kan f.eks. være din vedligeholdelsespligt i lejemålet, regler for husdyr, adgang til parkering, årlig huslejeregulering eller særlige forhold du skal være opmærksom på ved opsigelse og fraflytning.

Når du har modtaget lejekontrakten, har du fem dage til at underskrive og indbetale det aftalte indskud og depositum – medmindre der er tale om en hastekontrakt, hvor du skal underskrive og indbetale depositum samme dag, som du modtager lejekontrakten.

Når Heimstaden har modtaget lejekontrakten med din underskrift, sender vi en underskrevet kopi retur til dig. Du modtager også en bekræftelse via e-mail, når vi har modtaget indskud og depositum.

Du er nu et skridt tættere på at flytte ind i dit nye hjem – og du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Velkommen til Heimstaden.

Depositum

Når du indgår en lejeaftale, skal du betale et depositum, der højst svarer til tre måneders leje. Ændrer din husleje sig, vil depositum ændre sig tilsvarende.

Et depositum er vores sikkerhed for, at du afleverer lejligheden i den aftalte stand, når du flytter. Ellers kan vi bruge af depositummet til at bringe lejligheden i den aftalte stand. Afleverer du boligen, som aftalt, får du depositummet tilbage.

Forudbetalt leje

Når du underskriver lejeaftalen, skal du ofte betale den første måneds husleje samt 1-3 måneders ekstra husleje.

Når du flytter igen, kan du vælge at betale de sidste måneders husleje med den forudbetalte husleje. Du skal dog være opmærksom på, at beløbet ikke inkluderer aconto betalinger for vand, varme, beboerkontingent, mv.

MinBolig

MinBolig er vores beboerportal – skræddersyet til dig.

Se din lejekontrakt, husorden og andre lejeforhold, opret serviceopgaver – Eller læn dig tilbage med en kop kaffe og lad dig inspirere til det gode hjemmeliv på vores blog.

Alt sammen fra dit hjems trygge rammer.

Gå til MinBolig

Om indflytning

Om fraflytning