Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Bagsværd Have I og II

I arkitekTUREN tager vi dig med på en arkitektonisk rundvisning i nogle af Heimstadens danske ejendomme.

Udgivet den 19. april 2022

I Bagsværd, nord for København, ligger Bagsværd Have I og II, hvor den tidligere Bagsværd Skole før lå.

Ejendommene stod færdig i 2019 med i alt 84 lejeboliger. Rækkehusene er opført i to plan og har udgang til privat terrasse i stueplan, ligesom flere af husene rummer en tagterrasse. Både boliger og bygninger varierer i størrelse, højde og drøjde, hvilket er med til at skabe den unikke variation, som er helt særlig for Bagsværd Have.

Læs også: Kickstart havesæsonen

Området består af både etagebyggeri og rækkehuse, hvor facaderne varierer fra blok til blok.

Smukt og alsidigt facadevalg – og grønne omgivelser

Facadematerialerne er en kombination af puds og tegl samt træ og skiffer med kontrastmaterialer i træ eller pladematerialer i metal.

Varierende bygningshøjder og etagefald med tilbagetrækning af de øverste etager bidrager til at skabe sammenhæng med det omkringliggende grønne område og landskabet.

(Artiklen fortsætter under billedet).

I centrum af Bagsværd Have, mellem rækkehuse og etageboliger, er der etableret en fredfyldt, grøn oase med rekreative zoner rundt om den lille sø. Arkitektonisk er der skabt direkte kig til ”den fælles have” med transparente glaspartier rundt om altaner og terrasser, samt store vinduespartier, der kaster masser af lys ind i boligerne.

Læs også: Mød naboen: Historisk vingesus ved søerne i København

De arkitektoniske kombinationer af både byggematerialer og skiftet mellem rækkehuse og etageejendomme skaber et fint spil – og hyggelige, landskabelige forløb omkring ejendommene giver indtryk af ’en levende ejendom’, der ligger i pagt med den omkringliggende natur.

Nyt liv til området

Bagsværd Have er udviklet ved området af den tidligere Bagsværd Skole. Visionen for de nye ejendomme og projektet var netop at skabe rekreative områder til gavn for beboerne og nærhed til naturen for at styrke sammenhængskraften i området.

Det grønne islæt går da også igen i klimasikringen af området med afledning af regnvand (LAR) mod den fælles sø og de sedumbelagte tage.

Bagsværd Have er tegnet af Prisme Arkitekter A/S og stod færdigt i 2019.