Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Scherfigs Have

I arkitekTUREN tager vi dig med på en arkitektonisk rundvisning i nogle af Heimstadens danske ejendomme.

Udgivet den 5. marts 2020

På Østerbros Strandpromenade ligger Scherfigs Have, der med sine 114 lejeboliger spejler sig ud mod Øresund i et elegant mix af forskudte længehuse og punkthuse. Her zoomer vi ind på Scherfigs Have og ejendommens unikke arkitektur.

Scherfigs Have fremstår som sin egen lille unikke by i byen, bundet sammen af det åbne, grønne park- og klitlignende landskab. Projektet er tegnet af Arkitema Architects, som med Scherfigs Have har forenet moderne arkitektur og natur på fineste vis.

Ejendommen, der stod færdig i 2018, er bygget i mørk tegl, som signalerer robusthed og tyngde, mens de fine linjer i de forskudte altaner bryder med fladen og giver en spændende variation, der understreger Scherfigs Haves særprægede arkitektur.

Højt til himlen – tæt på by, vand og grønne områder

Scherfigs Have er omgivet af et park- og klitlignende landskab med plads til både privatliv, fællesskaber, ro og frisk luft. 

Mellem bygningerne har arkitekterne skabt et åbent og indbydende grønt område med store græsarealer, blomster, buske og træer, der indbyder til gåture eller et glas vin i aftensolen med naboerne.

Hver bolig byder også på sit eget private, rolige uderum i form af solrige altaner eller terrasse i stueetagen. Fra altanerne eller terrasserne kan man nyde de omkringliggende naturområder og den unikke udsigt til Øresund. 

Kun et stenkast fra ejendommen ligger Svanemøllen Strand, indkøb, offentlig transport og skønne parker, mens byens centrum også blot er en kort cykeltur væk. 

Et skønt miljø med mix af gammel historie og nye, eksklusive boliger.

(artiklen fortsætter under billedet)

Klassisk coolness i mørk tegl

Scherfigs Have består af tre forskudte længehuse og to punkthuse med et arkitektonisk udtryk, der er tilpasset omgivelserne. Ejendommens facade består af skiftevis mørkegrå og lysere tegl med partier af anodiseret aluminium i matchende farve, mens taget er fremført i naturskifer. Materialevalgene sikrer en god patinering, charmerende asymmetri og et varierende udtryk i bygningen.

Læs også: arkitekTUREN - Schades Have

Husenes mørke farver skal signalere robusthed og tyngde, mens ejendommens fine forskydninger og altaner i forskellige størrelser og udformninger bryder looket. Der er gjort meget ud af den unikke facade samt ejendommens gavle, der skal være med til at skabe variation og understrege Scherfigs Haves særprægede arkitektur.

De store vinduespartier skaber en smuk visuel forbindelse mellem ejendommen og de omkringliggende naturområder. Den rolige, grønne gård smelter sammen med ejendommens arkitektoniske udtryk og er tilrettelagt med brede gangstier, beplantning, en legeplads og fin belysning.