Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Beboer

For studerende

Din rejse begynder her

Studieboligen er lige så vigtig som studiet. Det er her du læser lektier, lader op, finder tryghed, socialiserer med dine naboer og har alene tid. Hjemmet er en refleksion af dine tanker og ideer ­– et rum, som skaber minder. Derfor er det vigtigt at du trives, der hvor du bor.

Heimstaden udlejer studieboliger i bl.a. København, Roskilde og Lyngby. Find din studiebolig længere nede på siden.

Hvem kan ansøge om en studiebolig?

Studieboliger er for unge under uddannelse eller andre unge med et særligt behov.

Et af nedenstående kriterier skal være opfyldt, for at du er berettiget til en studiebolig:

  • Du er i gang med en SU-berettiget uddannelse.
  • Du er i lære, trainee eller har en elevplads.
  • Du kan dokumentere minimum 20 timers ugentlig skolegang i dagtimerne. Det gælder også uddannelser, der ikke er SU-berettigede (fx. produktionsskole og sprogskole).
  • Du er i gang med et praktikophold eller lignende, hvor dette er et krav for optagelse på en uddannelse. Praktikophold og andet kan dog kun godkendes som dokumentation for 1 år.
  • Du er ung og har et særligt behov (dokumenteres af fx. en sagsbehandler ved kommunen).
Bemærk: HD- og PHD-uddannelser er ikke adgangsgivende til studieboliger. 

Se vores blog for mere inspiration

Must-haves til din studiebolig

Det er en kunst at indrette sig på få kvadratmeter, men du behøver ikke gå på kompromis med indretningen. Tænk i smarte indretningsløsninger.

Når pladsen er trang, får din indretning en vigtig rolle – Den optimale indretning kan få færre kvadratmeter til at føles som flere. Vi har samlet seks must-haves til indretningen af den lidt mindre studiebolig.

Fire gode råd til indretning af din studiebolig

Har du begrænsede kvadratmeter og mangler inspiration til, hvordan du kan indrette din studie- eller ungdomsbolig? Vi har samlet et par gode råd til at optimere indretningen på lidt plads.

Det kan føles som en stor opgave at indrette på forholdsvis få kvadratmeter. Derfor har vi samlet de bedste tips til dig, der ønsker at optimere indretningen af din studie- eller ungdomsbolig.