Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Unikt partnerskab: nye måder at hjælpe verdens udsatte børn

’A Home for a Home’ er et unikt partnerskab mellem Heimstaden og SOS Børnebyerne. For hvert hjem, Heimstaden ejer, donerer selskabet 100 euro til SOS Børnebyerne. Men samarbejdet handler om meget mere end penge.

Udgivet den 19. december 2022

Heimstaden er et af Europas ledende boligejendomsselskaber med 150.000 lejeboliger i 10 lande (pr. Q3 2022). Selskabet er samtidig en af SOS Børnebyernes største virksomhedspartnere på verdensplan.

Med afsæt i selskabets kerneværdier omtanke, nytænkning og autenticitet skaber Heimstaden boliger med særlig omtanke for beboere, medarbejdere, ejere og det omkringliggende samfund. A Home for a Home-samarbejdet mellem Heimstaden og SOS Børnebyerne er banebrydende, både i kraft af dets størrelse og i kraft af en stærk intention om fælles udvikling og samskabelse.

Hjælp til 55.000 børn og unge i 25 lande på få år

A Home for a Home er et unikt partnerskab mellem Heimstaden og SOS Børnebyerne, der så dagens lys i sommeren 2019. For hvert hjem, Heimstaden ejer, donerer Heimstaden 100 euro til SOS Børnebyerne. I 2022 blev det til en årlig donation 11 millioner euro, eller knap 82 millioner danske kroner.

Donationen løfter dels en lang række af SOS Børnebyernes projekter og betyder desuden, at man sammen kan etablere nye initiativer og partnerskaber over hele verden.

Læs også: Sådan tager Heimstaden socialt ansvar

A Home for a Home har indtil nu betydet en forskel for 55.000 børn og unge i 25 lande, baseret på hele 46 indsatser: Dels indenfor SOS Børnebyernes arbejde for udsatte børn og familier i verdens fattigste lande, og dels i form af aktiviteter og nye samarbejder i de lande, hvor Heimstaden selv er til stede, heriblandt Danmark, Norge, Sverige og Holland.

A Home for a Home-støtten spænder fra et program for plejefamilier i Tjekkiet, der sikrer børn i familiepleje en tryg barndom med sikkerhed, tillid, respekt og accept – og til et ungdomsprogram i Malawi, der er målrettet sårbare piger og unge kvinder, som har forladt skolen på grund af fattigdom, tidlige graviditeter eller tidlige ægteskaber og som står uden arbejde.

Ønsker at inspirere andre til at indgå nye alliancer

Men samarbejdet består af meget mere end selve donationen og den direkte programstøtte. Det handler også om at skabe engagement og bidrage til en positiv samfundsudvikling.

A Home for a Home rummer et ønske om at bygge alliancer med andre NGO’er og virksomheder – for at afsøge nye måder at gøre en forskel på, både i de lande, hvor Heimstaden selv er til stede, og i resten af verden.

”Partnerskabet med SOS Børnebyerne handler om meget mere end donationer. Med A Home for a Home løfter vi vores ansvarlighedsdagsorden til næste niveau, ligesom vi får mulighed for at tænke vores vision for boliger med omtanke ud i en langt bredere samfundsmæssig kontekst gennem forskellige initiativer, der kan bidrage til at sikre trygge rammer for børn både i og uden for eget hjem,” forklarer landechef for Heimstaden i Danmark, Michael B. Hansen.

På dansk grund har Heimstaden og SOS Børnebyerne i samarbejde med MentorDanmark skræddersyet et lektieforløb, som bl.a. bliver tilbudt til unge, der har afsluttet ophold på Julemærkehjemmene.

(Artiklen fortsætter under billedet)

I samarbejde med MentorDanmark tilbyder A Home for a Home lektiehjælp, når børnene vender hjem fra ophold på et Julemærkehjem. PR-foto..

”Børn der har svært ved at klare sig i skolen, bliver i højere grad ekskluderet fra fællesskabet og risikerer at ende i ensomhed. Med tilbuddet til Julemærkehjemmene kan vi forhåbentligt bidrage til et styrket efterværn for de børn og unge, som afslutter opholdet på Julemærkehjemmene og skal finde sig til rette i deres normale hjem og hverdag,” forklarer Heimstadens danske direktør.

Nyt for SOS Børnebyerne at arbejde lokalt i Danmark

Og netop det at rette fokus mod lokale, danske projekter, er en ny disciplin for SOS Børnebyerne.

”Det er nyt for os at være en del af konkret hjælp til udsatte børn herhjemme i Danmark. Vores arbejde handler typisk mest om oplysning, indsamling og programaktiviteter i lande i det globale Syd. Dette er netop én af de nye, spændende veje, som vi er glade for at prøve af i partnerskabet,” siger Peter H. Kamph, chef for Kommunikation & Partnerskaber i SOS Børnebyerne Danmark.

Han fortsætter:

“Samarbejdet med Heimstaden på dansk grund styrker vores afsæt for at tale med en klarere stemme for udsatte børn, også herhjemme”.

Største partnerskaber for begge organisationer

Samarbejdet mellem SOS Børnebyerne og Heimstaden er det største af sin slags i begge organisationers historie. En satsning i den skala fordrer et klart værdifællesskab, forklarer Michael B. Hansen:

”For Heimstaden ligger A Home for a Home i naturlig forlængelse af vores ambition om at tilbyde trygge og tilgængelige hjem for vores beboere, ligesom vi har et fokus for vores ansvarlighed, som handler om at styrke de lokalmiljøer, vi er en del af. Nu har vi udvidet denne ambition til også at omfatte gode, trygge hjem for udsatte børn og familier verden over. Og så har vi jo den grundlæggende passion om at skabe positiv forandring for mennesker til fælles med SOS Børnebyerne”.

Læs også: Energibesparelser i fokus – også hos Heimstaden

Og netop det stærke værdifællesskab har gjort vejen lettere for samarbejdet.

”Der er et oplagt match mellem Heimstadens tanker om et trygt og godt hjem som en forudsætning for et værdigt, ordentligt liv og SOS Børnebyernes grundtanke om et kærligt hjem som kimen til en god barndom,” forklarer Peter H. Kamph og supplerer:

”Samtidig har Heimstaden en helhedsorienteret tankegang omkring bæredygtighed og ansvarlighed – såvel finansielt som overfor individer og samfund – der klinger godt sammen med den måde, hvorpå vi i SOS Børnebyerne på én gang starter med det enkelte barn og dets behov, men tænker langt og arbejder systemisk med såvel lokalsamfund som myndigheder”.


Gennem A Home for a Home-partnerskabet har 50 børn og deres familier fået tilbudt lektieforløb i 2022 efter at have afsluttet ophold på et julemærkehjem.

Læs mere om A Home for a Home her.
Læs mere om SOS Børnebyerne Danmark her.
Læs mere om Julemærkefonden her.