Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Mød naboen: 100 m² på egne præmisser

For to år siden kunne Sanne Meldgaard ikke forestille sig at bo i København. I dag har hun fundet ro i sit nye hjem – en lejlighed på Teglholmen.

Udgivet den 30. september 2021

59-årige Sanne Meldgaard har boet det meste af sit liv i Roskilde. Det er her, hendes nu voksne børn voksede op, hvor hun blev boende efter sin skilsmisse, og hvor hun har følt sig hjemme i mange år. Men i starten af 2021 skulle der ske noget nyt.

“Havde du spurgt mig for to år siden, havde jeg aldrig troet, at jeg skulle bo så centralt i København. Men jeg trives. Jeg har en stor lejlighed, jeg har udsigt til vand, og selvom det i sommeren er så livligt som Gran Canaria, så trives jeg,” siger Sanne og fortsætter:

“Det er mit, og jeg har fundet hjem, for jeg bor her på mine præmisser”.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sanne så på mange lejligheder, før hun faldt over den 100 m² store lejlighed i Holmediget på Teglholmen. For det var vigtigt for hende, at planløsningen var rigtig – at hun kunne mærke det.

“Rigtig mange nye lejligheder er i newyorkerstil i et stort rum. Jeg ville gerne have, at køkken og stue var adskilt, og at man ikke gik direkte ind i køkkenet. Det havde den her, men alle lejligheder i Holmediget er faktisk forskellige,” fortæller Sanne, mens hun smider en kapsel i kaffemaskinen og brygger en frisk kop kaffe.

Minimalistisk elegance

Sanne er ansvarshavende om aftenen på et plejecenter i Hvidovre. Derfor var to kriterier særligt vigtige ved den kommende bolig: Det skulle føles trygt, og det skulle være et sted, hvor hun havde lyst til at være, når hun – som hun ofte har på grund af de skæve arbejdstider – har fri fem dage i træk.

Læs også: Herligt haveliv i efteråret

Og lejligheden på Vester Teglgade ligner da også et sted, hvor Sanne har lyst til at være. Selvom hun har indrettet sig minimalistisk med et stort spisebord og sort og hvidt i køkken-alrummet, er der alligevel masser af varme fra de mange grønne planter og elegance med de udvalgte stilleben.

(Artiklen fortsætter under billedet)

I stuen har hun valgt en feminin stil med hvide, lyserøde og røde farver, og soveværelset præges af en stor seng og pynteting, der gør det hyggeligt. Udover det har hun et pulterkammer og et ekstra værelse, som hun har gjort til et walk-in closet – fordi hun kan.

På egne præmisser

Og så er der selvfølgelig de to altaner. Den vestvendte vender ud mod de københavnske kanaler, mens den østvendte vender ud mod gården. Det er også den østvendte terrasse, der er den ‘grønne terrasse’, da der er masser af planter og blomster. Alt er nøje udvalgt og stilet, så det lever fuldt op til Sannes smag og ønsker til indretning.

Læs også: Efterårsrebus – gæt og vind præmier

“I rigtig mange år har jeg været en masse for mine børn, min mand, mit arbejde. Og jeg har nok haft en tendens til at sige ja til for meget. Det her er mit. Jeg kan gøre, hvad jeg vil, leve, som jeg vil, spise, som jeg vil, jeg kan indrette, som jeg vil og komme hjem, når jeg vil,” siger Sanne og fortsætter:

(Artiklen fortsætter under billedet)

“Misforstå mig ikke, mine børn og børnebørn ér mit liv, men når jeg er hjemme, er det på mine præmisser. Og det kan altså noget. Især når jeg kommer sent hjem efter en vagt, holder jeg af at mærke roen og bare være. Det her er et nyt liv, og jeg lever det efter mit hoved. Det er der i min alder bare en frihed i.”

Det her er mit hjem

Sanne elsker at være så tæt på centrum af København, at hun kan bruge byen, som hun har lyst til. Og når hun er hjemme holder hun af at sidde på sin altan og betragte omgivelserne. Også om sommeren, når de unge springer i vandet og skruer op for musikken.

Læs også: Find dig selv: Hvilken nabotype er du?

“Man skal helt klart være til, at der er så meget liv om sommeren, men jeg kan nu ret godt lide det. Og er jeg træt i hovedet en dag, kan jeg jo bare gå over på den anden altan. Vinduerne er desuden så isolerede, at det ikke generer, hvis jeg lukker dem – generelt kan jeg faktisk intet høre, når jeg er inde i min lejlighed,” fortæller Sanne:

“For mig var det vigtigt – nu hvor jeg skulle skabe mig et nyt liv – at finde et sted, hvor jeg følte mig hjemme. Jeg har boet her siden april, og det kan jeg sige:

Det gør jeg nu. Det her er mit sted. Det her er mit hjem. Og er her ikke dejligt?”