Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Fem forslag til at skabe fantastisk naboskab

Brug sommersæsonen til at spire naboskabet og fællesskabet på ejendommen med dises tips.

Udgivet den 4. maj 2023

Vi sætter stor pris på et godt naboskab i Heimstaden, og det virker – heldigvis – til, at beboerne i vores ejendomme er glade for hinanden.

Fire ud af fem svarer i vores seneste beboerundersøgelse, at kontakten med deres naboer enten er ”ganske god” eller ”meget god”. Og hele ni ud af ti indflyttende beboere siger ”ja”, når vi spørger dem, om de er blevet godt modtaget af deres nye naboer – det synes vi er stærkt!

Men, et godt naboskab kommer ikke af sig selv. Hvad enten det er smilet i opgangen eller et ‘Hej’ over hækken, skal naboskabet have næring for at udvikles og trives.

Derfor vil vi gerne invitere jer til at skabe endnu mere naboskab ude på ejendommen – vi har samlet fem ideer til jer. Men der er selvfølgelig mange andre ting, I kan kaste jer ud i. Og husk: lidt har også ret!

Pølser på grillen…

Er en klassisk måde at mødes til en forårsaften. Her hylder I ikke kun fællesskabet, men I kan
sammen fejre, at sommeren er lige rundt om hjørnet.

Husk at have gas nok til grillen, maser af kolde drikkevarer og tæpper eller en ekstra trøje at lune sig under, når solen forsvinder.

Læs også: Bliv den nabo, du selv gerne vil have

Alle kan medbringe deres egne foretrukne grillpølser, grøntsager og andre lækkerier, der passer sig til en hyggelig grillaften i naboskabets tegn.

Er tiden knap…

Kan I fejre samværet med en hurtig (eller lang) eftermiddagskaffe.

Vi har fuld forståelse for, at mange lever en travl hverdag mellem arbejde og fritid. Selv i en travl hverdag, kan det være dejligt afstressende lige at samles over en kop lun mokka (eller te) efter dagens praktiske gøremål.

Hvis du har ekstra overskud, kan du låne dine naboers kaffekander dagen forinden, og sørge for, at kaffen er klar til jeres aftalte tidspunkt.

“Hvis jeg tager kartofler med…”

”Så kan du tage salat med”.

Sammenskudsgilde er en anden klassiker, når vi samles mange mennesker. Aftal i jeres nabolag hvem der medbringer hvad.

Det smarte er, at du kun behøver tænke på en enkelt ret. Hvis vejret er skønt, er det oplagt at spise udenfor – enten i jeres gård eller i haven hos en nabo.

Læs også: Dyrk gårdmiljøet og lad fællesskabet vokse

Medbring eventuelt nogle sjove spil, så I kan få en hyggelig aften. I det hele taget skal man ikke undervurdere en god spilleaften (eller eftermiddag, hvis det passer bedre)!

Bor I tæt på vandet…

Hvorfor så ikke prøve med en fælles badetur?

Nogen af jer har måske allerede fået årets første dukkert, så hvorfor ikke hive andre med i det kolde gys.

Sørg for at have varme drikkevarer til bagefter… (pssst… du må også gerne bare være ‘den’, der passer på håndklæderne, mens de andre bader ;-).

På med løbeskoene…

Og løb jer en skøn tur i forårsvejret. Hvis I holder af at bevæge jer, i dit nabolag, kan I mødes til en rask gåtur eller løbetur sammen – sørg for at alle niveauer kan være med.

Når I kommer tilbage, kan I enten mødes til en kop kaffe og en croissant, eller noget koldt at drikke og gode snacks.