Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Giv din stue en forårsmakeover

Vi er trådt ind i foråret – Og mens de fleste stadig ryster vinteren af sig, kan du bruge forårets ankomst som anledning til at give din stue en makeover.

Udgivet den 21. marts 2022

(Oprindeligt udgivet den 20. marts 2021).

Mens martssolen sender fine solstråler ind af vinduet, har vi allieret os med de to indretningseksperter Louise Holm og Camilla Bech Nonnebo.

Louise er stifter af indretningsfirmaet SalesStyling og kendt fra det populære DR-program Løvens Hule – Camilla er indretningschef i samme firma, som Heimstaden ofte samarbejder med til indretning af prøveboliger.

Vi har sat de to i stævne til en snak om, hvordan man med små greb kan ryste vinteren af sig, skabe fornyelse og forårsindretning af stuen.

Når en ny sæson banker på, ser vi ofte et skift i farver, materialer og udtryk i boligen. Men hvad bør man investere i – og hvordan kan du give din stue en makeover uden at bruge en million?

Begynd i det små

For mange kan det at omarrangere hjemmet være en mental udfordring. Du vil gerne, men kan ikke helt overskue, hvor du skal starte.

Derfor er det bedste tip fra de to indretningseksperter at starte i det små. F.eks. med en god gang oprydning – og ja, vi skrev oprydning. Eller mere præcist: rydde op – og rydde ud.

Solens stråler afslører nemlig ofte støvet i hjørnerne og de beskidte vinduer, som vi ikke nødvendigvis har set i løbet af vinteren.

”Når foråret melder sin ankomst, ser vi ofte ting, vi ikke plejer. Derfor er det bedste, du kan gøre at starte med at svinge en støvekost og få ryddet ud på hylderne,” siger Camilla og fortsætter:

Læs også: Undgå disse fem ting i opvaskemaskinen

”Gennemgå din bolig og få et overblik over, hvad du skal bruge nu, og hvad der kan komme en tur på loftet eller i kælderen. På den måde, føles det også lidt som et nyt hjem”.

Planterne er det næste, der står for tur:

”Et god råd, som ikke kræver de helt store armbevægelser, er at skifte de planter, som måske er blevet en smule trætte i vinterens mørke. På den måde bringer du både nyt liv ind i dit hjem byder du også foråret velkommen,” siger Louise og bliver og bliver suppleret af Camilla:

”Det er også forholdsvist nemt at udskifte plakater, billeder eller simpelthen bare bytte rundt på dem. Det giver meget, at man skifter ud og det løfter rummet på en ny måde. Især også, hvis man tænker det sammen med farvesammensætningerne i det pågældende værelse”.

Fyld farver i rummet

Har du mod på det, kan du forny din stue med en omgang maling. Enten en enkel væg eller ved at male det hele.

”Hvis ikke man kan overskue at male hele rummet, kan man nøjes med en væg. Eller udskifte tekstiler som f.eks. puder, tæpper eller ”tunge gardiner”. Uanset hvad du vælger, gør farver en stor forskel,” forklarer Camilla.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ved at male en endevæg i stuen eller et andet værelse, giver du hele rummet et nyt udtryk.

Og i følge Louise skal man ikke være bange for at skrue op for farverne i rummet:

”Giv knald på farverne i foråret. Det er en god måde at forny hjemmet og give det et friskt pust. Mange tør måske ikke springe ud i at male et helt værelse, men det samler faktisk rummet og giver det et helt unikt udtryk”.

Ny trend: multifunktionelle møbler

Ifølge de to indretningseksperter er der en klar tendens til, at vi tænker i bæredygtig indretning – og at multifunktionalitet spiller en større rolle end før. Vi ser f.eks. mere til sovesofaer, bænke og opbevaringsmøbler.

Så har du besluttet at udskifte nogle af de gamle møbler, kan du med fordel vælge møbler med mere end en funktion.

Læs også: Mød naboen: Når gråt i gråt er alt andet end kedeligt

”Hvis du kan bruge et møbel til mere end en ting – eller noget kan gemmes hurtigt væk – vinder det ofte indpas,” siger Camilla og fortsætter:

“Tingene skal gerne have flere funktioner, og på den måde kan du spare både penge og på miljøet – Det kommer vi til at se endnu mere af både i år og i de kommende år”.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Pas på med at drukne i indtryk

Uanset om du har besluttet dig for den lille eller helt store fornyelse i hjemmet, advarer de to indretningsarkitekter imod, at du kaster dig halsløs ud i opgaven.

Gå i stedet forsigtigt til værks:

”Når man vil forny sit hjem, er vores måske bedste tip, at man ikke må drukne i indtryk. Skab den røde tråd og lad være med at investere i hundrede nye ting på én gang,” advarer Louise og fortsætter:

”Start i det små med at male en væg, skifte plakater eller planter – og find nogle farver og materialer, der komplimenterer hinanden. Kombiner det nye med det gamle, så skal det nok blive en god forårsmakeover”.

Om SalesStyling

  • SalesStyling tilbyder komplet indretning af alle slags boliger
  • Indehaver Louise Holm deltog i 2020 i Løvens Hule og hev en investering med hjem fra Freeway-koncernen
  • SaleStyling består af 11 medarbejdere, herunder Head of Styling & Buying, Camilla Bech Nonnebo – og maskotten Snooby