Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Undgå disse fem ting i opvaskemaskinen

Opvaskemaskinen er for mange en uundværlig hjælp i køkkenet, men det er desværre ikke alt, der har lige godt af komme en tur i maskinen.

Udgivet den 1. september 2020

Hvis du vil undgå, at der bliver slidt unødigt på f.eks. knive eller selve opvaskemaskinen kan blive skadet, bør du overveje et par små tips:

1. Køkkenkniv

Prøv så vidt muligt ikke at smide dine skarpe, gode køkkenknive i maskinen. Opvaskemidlet i maskinen er hårdt mod knivene og kan gøre dem sløve. Vask i stedet knivene op i hånden i opvaskemiddel, og tør dem med det samme i stedet for at lade dem lufttørre.

2. Køkkenredskaber af træ

Nogle ting af træ kan godt tåle maskinopvask, mens andre er mere sarte. Generelt er det bedst at undgå træredskaberne i opvaskemaskinen, da træet kan blive skævt, mat og blegt.

3. Krystalglas

De fine krystalglas er sarte og bør vaskes i hånden. Varmen i maskinen kan nemlig få krystalglas til at revne og gå i stykker.

Læs også: Tips til miljøvenlig forårsrengøring

4. Pander med slip let-belægning

Ligesom nogle køkkenredskaber af træ kan tåle maskinopvask, kan nogle pander det samme. Men hvis panden ikke er lavet til det, kan en tur i maskinen ødelægge slip let-belægningen og formen på panden.

5. Køkkenredskaber af støbejern

Selvom det er nemmest at sætte den tunge støbejernsgryde i opvaskemaskinen, så bør den vaskes op i hånden. Mange gange i opvaskemaskinen kan nemlig slide på emaljen.