Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Få myrerne til at flytte ud på miljøvenlig vis 

Gode råd kan være dyre, når myrerne bruger din bolig eller terrasse som tue. Med disse små kneb kan du få dem til at flytte ud igen.

Udgivet den 23. april 2024

Myrer elsker at have tag over hovedet og varme vægge – det er derfor, de bor i tuer. Og det er derfor, de flytter ind hos dig, når forårssolen sender temperaturen i vejret.  

Omkring april måned begynder myrerne at stikke snuden udenfor vinterhiet og gå på jagt efter føde. Og selvom de ikke gør stor skade, kan det være til stor gene, når myrehæren invaderer boligen i jagten på mad. 

Problemet er, at når de først er flyttet ind, kan du regne med besøg fra dem igen næste år.  

Samme problem kan du opleve på terrassen. Myrerne elsker de varme fliser, som giver dem tag over hovedet, og sandet, der virker som vægge. Og ikke nok med at de kribler og krabler. De møver rundt derude og gør fliserne skæve.

Læs også: Sådan passer du haven i sommermånederne

Så har du fået besøg af myrer, er der ingen vej udenom: De skal ud igen. Det behøver dog ikke at foregå med miljøskadelig gift og grumhed. 

Læs med her for miljøvenlige tricks til at få myrerne til at flytte ud.

Sådan gør du:

  • Find ud af, hvor myrernes tue er, og hvordan de kommer ind i huset. 
  • Hvis det er et hul i fundamentet, stop det, eller hvis de konsekvent vandrer ind ad køkkendøren, fordi du bor i stuen, hold den lukket og isoler eventuelt.
  • Myrer kan ikke lide kaffegrums, kanel og peber, og det kan få dem til at holde sig væk.
  • Pak madvarer væk fra køkken-, spise- og sofabordet. Især de sukkerholdige varer, da det på det nærmeste er en buffetinvitation til myrerne.
  • Husk generelt at støvsuge og gøre rent, så der ikke ligger madrester, som myrerne lader sig friste af.
  • Strø salt om tuen – så finder de et andet sted at bo.
  • Hæld vand i boet – det finder de sig ikke i i længden, hvorfor de vil fortrække.

Er du plaget af tilbagevendende myrer, skal der lidt hårdere midler i brug: 

Lav en blanding af enten flormelis, bagepulver og kartoffelmel eller gær, sukker og vand og placer blandingen i nærheden af myrerne. 

Mens myrerne elsker flormelis og sukker, kan de ikke tåle kartoffelmel og gær. Dermed virker det som gift, og så er du ovre myreproblemet.

Læs også: Opgrader din gåtur

Hvis du opdager en myretue under gulvet, terrassen eller boligens paneler skal du kontakte Heimstaden for hjælp til at komme problemet til livs.