Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Det kan du bruge kaffegrums til

Ofte ender kaffegrums i skraldespanden, når kaffen er færdigbrygget – men i stedet for at smide grumset ud, kan du bruge det til at løse mange små hverdagsproblemer.

Udgivet den 25. marts 2022

Kaffegrums kan udnyttes både indendørs og udendørs. Faktisk er kaffegrums lidt af et mirakelmiddel. Vi har fundet seks gode tips til, hvordan du kan udnytte og genbruge dit kaffegrums – og nyde din kop kaffe med god samvittighed.

1. Få bugt med myrer og dræbersnegle i haven

Myrer og dræbersnegle bryder sig ikke om lugten af kaffe – og desuden indeholder kaffegrums koffein, som er giftigt for visse insekter og snegle.

Du kan derfor bruge kaffegrums til at slippe af med de uønskede kræ: Strø blot kaffegrums ved og omkring dine planter og bede, eller hvor de ellers måtte befinde sig, så går myrer, snegle og andre insekter sandsynligvis udenom din have.

2. Skinnende, ren køkkenvask

Kaffegrums er et vidundermiddel til rengøring af din køkkenvask. Slip for skuremiddel eller andre rengøringsartikler og brug kaffegrums som erstatning.

Læs også: Indretningsarkitektens seks bedste tips

Grumset kan også bruges til rengøring af grillen eller som opvaskemiddel, hvis pletterne driller på dine gryder og pander. Smør lidt kaffegrums på en klud og gnid det på pletten, så snavs og fedt løfter sig.

3. Slut med dårlig lugt i skoene

Vi kender det alle sammen: dårlig lugt i løbeskoene eller støvlerne efter en lang dag på arbejde. Men frygt ej, tørret kaffegrums kan komme dig til undsætning! Kaffegrums neutraliserer nemlig lugt.

Smid med det tørrede kaffegrums ned i en sok, put sokken ned i dine sko og lad det ligge natten over. Dagen efter bør lugten være forsvundet.

4. Lugtgener i køleskabet

Hvis der opstår en lidt kedelig lugt i dit køleskab, kan grumset, ligesom med skoene, fjerne lugten. Du skal blot tørre kaffegrumset, samle det sammen til små, runde kugler og placere det i køleskabet. Derefter vil kaffegrums neutralisere lugten.

Læs også: Mød naboen: 100 m² på egne præmisser

5. Gød dine planter med kaffegrums

Kaffegrums kan også bruges som gødning til dine planter, da kaffegrums indeholder kvælstof, som netop giver næring til planterne.

Strø kaffegrumset rundt om planterne og vand herefter området omkring, så næringen kan sive ned i jorden. Du bør ikke erstatte jord, men blot strø grumset rundt om.

Har du planter på altanen, kan lidt strøet kaffe også holde insekter væk.

6. Lav din egen ansigtsmaske eller scrub

Vi runder af med lidt selvforkælelse – Kaffegrums egner sig nemlig glimrende som både ansigtsmaske og scrub. Du skal kun bruge ganske få ingredienser:

Til scrub skal du blot bruge et par håndfulde kaffegrums og en smule olie. Miks det sammen, tag det med i badet og scrub det på huden – du vil være silkeblød efter!

Som ansigtsmaske skal du blande lidt kaffegrums med 1 spsk yogurt og 1 spsk honning. Lad det virke i 20 minutter og skyl derefter af med rent vand.