Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Gør din altan forårsklar

Foråret begynder så småt at omfavne os med lune døgn. Det betyder mere udeliv – og ikke mindst mere hjemmeliv på altanen.

Udgivet den 28. marts 2022

Vi har ramt foråret og sommertid – det er lig med flere udetimer og længere, lunere aftenener. Gør altanen klar til sæsonen med disse tips, så du er klar til at nyde den friske forårsluft og de første dråber forårssol.

Skyd foråret i gang med en altanrengøring

Start med en hovedrengøring: Det er en god måde at sætte foråret i gang, og det sikrer et flot udtryk. Fjern alger og pollen, hvis det har sat sig på træværket – du skal dog huske at rengøre med årene i træet.

Læs også: Verdens bedste nabo

Vær opmærksom på, hvilket materiale altanen er lavet af. Det har betydning for, hvilke rengøringsmidler, du bør bruge. Du kan altid læse bag på emballagen, om midlet passer til din altanbelægning.

Grøn, grønnere altanliv

Fyld altanen med planter – det et godt skridt på vejen mod hyggelig forårsstemning.

Vær opmærksom på, hvilke blomster og planter du vil pynte med. Nogle pynteplanter og blomster kan nemlig ikke tåle kulden om natten og du skal derfor vente med at sætte dem ud til at nætterne er lunere (+10 grader).

Løgplanter er lidt mere robuste overfor de kølige nætter. Du kan med fordel opbevare dine planter i hyndeboksen om natten, indtil varmen har fået fat.

Brug multifunktionelle møbler og indret i højden

Skab plads på altanen med multifunktionelle møbler. Vi er store fans af den klassiske hyndeboks, som du kan bruge til både siddeplads og opbevaring.

Du kan for eksempel udnytte den ekstra plads til en lille urtehave, et solspot eller til opbevaring.

Læs også: Heimstadens tomatskole

Du kan også indrette i højden, hvor der ofte er et uudnyttet potentiale. Hylder til småopbevaring, lyskæder og plante-espalier kan være med til at skabe en stemning på din altan, uden at optage sparsom plads.

De små detaljer skaber en helhed

Nu mangler du blot de sidste små detaljer for at gøre altanen helt klar til lune forårsaftener. Indret med puder, tæpper og udendørs gulvtæpper – det gør altanen mere hyggelig og hjemlig.

Sæt en stemning med små lamper og lanterner, som du stiller rundt omkring. Det vil lyse altanen op, når aftenerne sænker sig – og indbyde til endnu flere, skønne timer på altanen.