Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Info vedr. coronavirus

Tips til miljøvenlig forårsrengøring

Foråret er endelig på vej – dagene bliver længere, temperaturen stiger, og forårssolen afslører, at det er ved at være tid til, at du får vasket vinduer, støvsuget i hjørnerne og skrubbet samtlige af hjemmets overflader.

Udgivet den 21. februar 2021

Forårsrengøringen har måske stået nederest på to-do listen længe, men med et par få greb, kan du strukturere opgaverne lettere – og sjovere – samtidig med du husker miljøet.

1. Gør forårsrengøringen til en leg for hele familien

Det første rengøringstip handler ikke om hensyn til miljøet, men om at gøre rengøringen til en leg. De fleste af os kender nok følelsen af manglende overskud, når vi skal i gang med den store forårsrengøring, og derfor kan det med fordel virke at gøre det til et sjovt projekt for hele familien.

Sørg for at få hele familien med på projektet og gør det til en god oplevelse for alle. Det kan være lettere sagt end gjort, og det er et råd, som ofte bliver overset. Men hvis man er sammen om rengøringen, kan der være mere energi til at komme til bunds.

2. Planlæg – og gør rent i den rigtige rækkefølge

Forårsrengøring er hovedrengøring, men du kan også vælge at se på det som rengøring af mange delelementer.
Det er de mindre delelementer, som har stået i mørket og er blevet overset og gemt væk vinteren over, der også trænger til en kærlig hånd.

Læs også: Fem familiespil du måske har glemt

Derfor er det en god idé at lave en dosmerseddel over det, der skal gøres rent. List alle delelementer op på en seddel og list dem i en rækkefølge, der giver mening – f.eks. kan du med fordel tage et rum ad gangen – eller starte med afstøvning i hele hytten.

På den måde får du overblik over, hvordan du griber opgaverne an en ad gangen, og hvilke ting der mangler.

3. Brug miljøvenlige rengøringsmidler

For at din forårsrengøring bliver mere miljøvenlig, skal du starte med at købe nogle gode rengøringsmidler – og her er det ikke nødvendigvis de dyreste, du skal gå efter.

Du kan med fordel kigge efter midler, som er markeret med EU-blomsten eller Svanen.
Alternativt kan du bytte ud med naturlige vidundermidler – f.eks. citron, natron eller eddike.

Citron kan tage de fleste lugte, mens natron og eddike kan bruges til bl.a. rengøring af køleskab eller afkalkning.

4. Dosér rengøringsmidlerne korrekt

Når du har lagt din plan – og dine miljøvenlige rengøringsmidler på plads, er det vigtigt at huske på miljøet og ikke “overgøre” rengøringen – dvs. overdosere med rengøringsmidlerne.

Hvis du kommer til at overdosere, kan det nemlig have den bagside, at du får mindre effekt per anvendt sæbe. Knofedt er i flere tilfælde en bedre løsning.

God fornøjelse!