Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Info vedr. coronavirus

Tips til miljøvenlig forårsrengøring

Foråret er endelig over os – dagene bliver længere, temperaturen stiger, og forårssolen afslører, at det er ved at være tid til, at du får vasket vinduer, støvsuget i hjørnerne og skrubbet samtlige af hjemmets overflader.

Udgivet den 4. marts 2020

Her kommer et par gode tips til, hvordan du griber forårsrengøringen an – samtidig med du husker miljøet.

1. Gør forårsrengøringen til en leg for hele familien

Det første rengøringstip handler ikke om hensyn til miljøet, men om at gøre rengøringen til en leg. De fleste af os kender nok følelsen af manglende overskud, når vi skal i gang med den store forårsrengøring, og derfor er det altså vigtigt, at man gør det til et sjovt projekt.

Man skal sørge for at få hele familien med på projektet og gøre det til en god oplevelse for alle. Det kan være lettere sagt end gjort, og det er et råd, som ofte bliver overset. Men hvis man er sammen om rengøringen, får man mere energi til at komme til bunds.

2. Planlæg, og gør rent i den rigtige rækkefølge

Forårsrengøring er hovedrengøring, men man kan også vælge at se på det som rengøring af mange delelementer.

Det er alle de her ting, som har stået i mørket og er blevet overset vinteren over. Så kommer lyset for fuld knald, og så ser man, hvor meget hjemmet trænger til at blive gjort rent

Læs også: Fem familiespil du måske har glemt

Derfor er det godt at lave en dosmerseddel over dét, der skal gøres rent, så man har et overblik over, hvilke ting man mangler

3. Brug miljøvenlige rengøringsmidler

For at din forårsrengøring bliver mere miljøvenlig, skal du starte med at købe nogle gode rengøringsmidler – og her er det ikke nødvendigvis de dyreste, du skal gå efter.

Kig gerne efter midler som er markeret med EU-blomsten eller Svanen.

4. Dosér rengøringsmidlerne korrekt

Når du har din plan og dine miljøvenlige rengøringsmidler på plads, er det vigtigt at huske på miljøet og ikke “overgøre” rengøringen – dvs. overdosere med de skrappe midler..

Hvis man kommer til at overdosere, kan det nemlig have den bagside, at man får mindre effekt per anvendt sæbe. Knofedt er i flere tilfælde en bedre løsning.

God fornøjelse!