Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Når frosten sætter ind: Sådan påvirkes dit gulv

Vinterkulden har for alvor ramt Danmark, og det resulterer i, at mange af os skruer op for varmen i hjemmet – og det rimer på tørt indeklima.

Udgivet den 8. december 2021

Det skrappe frostvejr påvirker særligt to ting i din bolig, nemlig trægulvet og ventilationen. Læs mere her, om hvordan kulden kan sit sætte præg på dit hjem og dine trægulve – og hvad du selv kan gøre.

I takt med at vintermånederne er ekstra kolde i år, tænder vi naturligt mere for varmen i boligen. Det kan resultere i et for tørt indeklima, som bl.a. kan påvirke dine trægulve.

Gulvene kan, i kombinationen af øget varme i hjemmet og de kolde udetemperaturer, ’løfte’ sig. Derfor kan du opleve høje lyde, da gulvene både løfter – og trækker sig sammen – ved lav fugtighed, altså et tørt indeklima.

Læs også: Sådan undgår du at din vaskemaskine lugter

I den forbindelse kan der indimellem også ses sprækker i gulvene, da de er i konstant bevægelse. Du kan også opleve, døre der gaber og vinduer, som går op og i for nemt i modsætning til, hvad de gør om sommeren.

Det er helt naturligt i vinterkulden, da indeklimaet netop er tørt. Dog kan du afhjælpe det en smule – ved f.eks. at fylde vand i skåle og stille dem rundt omkring i boligen, fylde din håndvask eller gå i et varmt bad med åben dør, kan du mindske det tørre indeklima.

Alternativt hjælper udluftning (gerne 30 minutter om dagen) også.

Ser du ikke en forbedring, når temperaturen stiger igen, kontakt da Heimstaden.