Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Hold mobilfri med disse tips

Er du afhængig af Facebook, forstyrres du ofte af notifikationer og griber du ubevidst mobilen, når du ser film i sofaen? Så er det måske på tide at tage en digital detox.

Udgivet den 13. december 2021

Det kan være angstprovokerende for mange at lægge mobilen væk – for hvad skal man dog kaste sig over i stedet? Vi har samlet seks tips til, hvordan du kan holde mobilfri med hyggelige aktiviteter – både alene, med familien, naboer og venner.

1. Start en madlavningsturnering

Skab din egen udgave af “Til middag hos” med gode venner eller naboer. I kan skiftes til at lave mad til hinanden, hvor den, der får flest point, vinder. I kan tage på tur i de kulinariske verdenshjørner eller lave en lodtrækning om, hvilken madkultur I skal kokkerere.

Velbekomme 🙂

2. Begynd at strikke

Der findes flere gode grunde til at begynde at strikke. Undersøgelser viser, at det at strikke kan være lige så afslappende som at meditere. Den rytmiske gentagelse får dig til at koble af fra omverdenens stress og fokusere perfekt på én ting.

Læs også: Fem familiespil du (måske) har glemt

Et godt puslespil har den samme effekt – måske med motiver fra dit eget fotoalbum?

3. Udforsk din by eller nærmeste kvarter

Indtag din by eller boligkvarter som turist: Hvor går du hen? Find ud af hvilke museer, caféer, restauranter eller spændende butikker, der er i nærheden af ​​dig. Opsøg dem alene, med naboer, venner eller familie – Husk at lade mobilen blive hjemme.

 4. Start en bogklub

Du kan samle en flok venner og starte en bogklub. I vælger sammen hvilken bog, I alle skal læse. Giv jer selv en dato for, hvornår I alle skal have læst bogen. Når I alle er færdige, kan I mødes og diskutere bogen.

Eller (gen)introducer højtlæsning for familien. Du bliver overrasket over, hvor godt det også virker anno 2021!

5. Tag ud i naturen

Du kan tage ud i naturen, alene eller sammen med venner, i et par timer. Det er en perfekt mulighed for at få noget frisk luft og at få talt med hinanden, imens I nyder naturen.

Læs også: Løb som livsstil – sådan kommer du i gang

Lad mobilen blive hjemme, så du ikke fristes til at tjekke Facebook undervejs. Grib chancen for at lytte til naturen frem for Spotify.

6. Kast dig ud i spil eller sport

Test de aktiviteter du aldrig fik afprøvet – eller som det er længe siden, du har dyrket. Hiv vennerne med til kroket i parken eller snup en sejltur sammen – Alt er sjovere, hvis I er flere.

Genopdag barndommens kortspil: Casino, Bridge eller Hjertefri – eller sæt dig for at teste de nyeste brætspil.

God fornøjelse!