Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Fem familiespil du (måske) har glemt

En sjov og underholdende spilleaften er altid et hit både hos store og små. Vi har samlet fem sjove familiespil, som du (måske) har glemt.

Udgivet den 23. september 2023

I en travl hverdag, hvor næsten al kommunikation foregår digitalt, kan brætspil være en kærkommen mulighed for fordybelse og kvalitetstid med hyggeligt samvær. Med et godt brætspil flyver tiden afsted, når det ene spil tager det andet, og snakken går rundt om bordet. Vi har fundet de gamle klassikere frem, som hele familien kan samles om:

Myretuen

I spillet fra 1987 gælder det om at erobre modstanderens myrer, så man kan få bygget sin myredronning. Bag på hver magnetiske myrebrik, er der nemlig et stykke af myredronningen. Den, der erobrer først, vinder.

Coco Crazy

Årets familiespil i 1992 var et populært gætte- og huskespil.
Der står seks kokosnødder på en plade. I én kokosnød er der blå aber, i den næste røde og sådan fortsætter det. Kokosnødderne blandes rundt på pladen. Nu gælder det om at gætte – og huske – hvor på pladen de forskellige aber befinder sig. Den, der først får samlet aber i alle seks forskellige farver, har vundet.

Rappe Knapper

I det sjove reaktionsspil, har hver spiller sit eget bræt, i form af en skjorte, foran maven, hvor knapperne skal sættes korrekt på. Der trækkes et kort, som viser, hvordan knapperne skal sidde på skjorten – og den, der først får sat dem korrekt, får point.

Læs også: Tre tips til et organiseret skab

Hvem er hvem?

“Har personen hat på?” eller “er personen lyshåret?” er klassisk spørgsmål i spillet – som navnet indikerer – hvor der skal gættes, hvem din modspiller er.

Dette gøres ved at stille ja/nej spørgsmål. Du kan f.eks. spørge ”bruger din person briller?”, svarer din modstander ”ja”, skal du lægge alle dem uden briller ned på spillepladen. Den, der hurtigst kan gætte sig frem til hvem modstanderen er, vinder.

Den fortryllede labyrint

Et klassisk brætspil fra 1986, hvor der skal forsøges at indsamle skatte for at komme af labyrinten – men væggene forskyder sig og pladen ændrer sig derfor undervejs.

God fornøjelse!