Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Nu begynder et af Frederiksbergs største renoveringsprojekter

Udgivet den 9. august 2023

Ikoniske Hostrup Have på Frederiksberg får i de kommende år et kæmpe løft af Heimstaden Danmark. Et trecifret millionbeløb investeres i den smukke ejendom, hvor der udskiftes vinduer og tag. Dette løfter ejendommen visuelt og genskaber vinduerne til en type der ligner de oprindelige, ligesom det givet energibesparelser for beboerne med nye, moderne vinduer og bedre isolering.

Det er med stor glæde, at Heimstaden kan påbegynde et af Frederiksbergs største renoveringsprojekter i de kommende år. Smukke og ikoniske Hostrup Have får installeret nye vinduer og gennemrenoveret taget. Dette vil løfte ejendomme visuelt og Heimstaden har – i samråd med Frederiksberg kommune – valgt en vinduesløsning som tilbagefører vinduespartierne nærmere til det originale udtryk fra 1930’erne. Vinduerne vil få et varieret farveudtryk med lyse karme og rammer holdt i Frederiksberg-grøn på baggårdsvinduerne. Dette vil give et lagt mere luftige og lettere visuelt indtryk – både indefra og udefra.

“Det er med glæde og stolthed vi nu påbegynder denne store og vigtige renovering af Hostrup Have. Det vil løfte ejendommen til glæde for beboere og naboer, hvor denne ikoniske ejendom vil få et visuelt og funktionelt løft i tråd med den originale arkitektur. Samtidig vil de nye vinduer og det nye tag give en energiforbedring til gavn for klimaet og beboernes pengepung,” fortæller Michael Byrgesen Hansen, Adm. Direktør i Heimstaden Danmark.

Omfanget af renoveringen af Hostrup Have gør projektet til et af Frederiksbergs kommune største renoveringer – hvis ikke den største – i mange år. Hele renoveringen vil løbe fra efteråret 2023 og frem til forventet foråret 2027. Til den tid vil der være udskiftet cirka 5200 vinduer og dørelementer. Der vil være omfuget omkring 20.000 m2 facader. Og cirka 12.500 m2 tag vil være total renoveret – et areal på størrelse med græstæppet i Parken gange to.

”Vi er i BYENS TAG & FACADE A/S stolte af den tillid Heimstaden viser os med denne opgave, og vi glæder os til samarbejdet med både beboerne i Hostrup Have og Heimstaden. Vi stiller med det største hold af kolleger nogensinde på ét projekt, på Hostrup Have. Det glæder vi os rigtig meget til. Vi dyrker holdsport, uanset hvor stort projektet er. Så selvom det er det absolut største projekt i BYENS TAG & FACADE til dato, ryster vi overhovedet ikke på hånden. Hele projektet falder vel ind under vores kernekompetencer, og vi ved at vores hold kan løfte opgaven,” siger Casper Borgen Larsen, Adm. Direktør i BYENS TAG & FACADE A/S.
Projektet begynder i september i år, hvor første etape af i alt seks etaper går i gang. Det betyder der rejses stilladser på Falkoner Allé for at sikre adgang for håndværkerne. Anden etape bliver på Rolighedsvej.

Arkitektfirmaet H+TNT a/s varetager totalrådgivningen ved renoveringsprojektet af Hostrup Have.

Om Hostrup Have

Ejendommen er tegnet af arkitekt Hans Dahlerup Berthelsen og opført 1935-36. Hostrups Have ligger i hjertet af Frederiksberg og er en af kommunens mest ikoniske bygninger. Bygningen er opført i funktionalistisk stil og er et af de største bygningsværker i Danmark i denne stilart. Ejendommen er på fem etager med rød mursten og røde teglsten som de bærende farver. Heimstaden har ejet, drevet og udviklet Hostrup Have siden 2017.

Om BYENS TAG & FACADE

BYENS TAG & FACADE er en af Danmarks førende og mest erfarne B2B-entreprisevirksomheder – med speciale i restaurering og renovering af tag og facader, på beboelses- og historiske ejendomme.

BYENS TAG & FACADE er der stort fokus på menneskelig udvikling. Dem der renoverer, dem der renoveres for og samarbejdspartnere. Det kræver gode samarbejdsevner og høj trivsel at påtage sig store projekter og kunne vækste i den grad BYENS TAG & FACADE har gjort gennem de sidste 11 år. I den forbindelse taler seneste eNPS score på 86 og 7 gazellepriser, deres eget helt tydelige sprog.


Heimstaden er et af Europas ledende boligejendomsselskaber og -investor med cirka 163.000 lejeboliger i ni lande. Heimstaden køber, udvikler og forvalter lejeboliger i et evighedsperspektiv. Gennem omtanke, autenticitet og nytænkning, skaber Heimstaden værdi for vores ejere og lejere og udlever vores vision om at skabe boliger med omtanke – for en enklere og bedre hverdag. Hele koncernen tæller godt 2.100 ansatte i ni lande. Heimstaden Danmark har 250 medarbejdere fordelt over hele landet.