Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Smuk arkitektur i ikonisk byggeri i Aarhus

Isbjerget

Ikoniske lejeboliger ved Aarhus Havn

På kanten af havnekajen i Aarhus knejser den arkitektoniske perle, Isbjerget, med sine hvide, skulpturelle facader, skrånende tage og blå-hvide altaner.

Ejendommen stod færdig i 2013 med 208 boliger, heraf 49 lejeboliger, der varierer fra to til seks værelser. De triangulære vinduer i hver bolig matcher ejendommens arkitektoniske udtryk og forbinder lejlighederne med det omkringliggende havneområde.

De skarptskårne tage, der stiger og falder i højden, sikrer udsigtslinjer på tværs af bygningerne, så de havnenære arealer kan nydes til fulde.

Isbjergets beliggenhed direkte ved vandkanten skaber et skønt, uforstyrret rum, mens det pulserende byliv i centrum blot er en cykeltur væk.

2-6 værelser
Tæt på indkøbsmuligheder og Aarhus' byliv
Egen altan eller terrasse
Nær grønne områder
Gode parkeringsmuligheder
Kort afstand til offentlig transport
Isbjerget_Heimstaden_lejebolig

Fakta om boligerne

Med en lejebolig i Isbjerget får du:

  • 2-6 værelser
  • Lyse, moderne lejligheder i høj kvalitet
  • Egen altan eller terrasse
  • Parkeringskælder
  • God skabsplads og depotrum i kælderen
  • Elevator i ejendommen
Isbjerget_Aarhus_Heimstaden_lejebolig

Utraditionelle boliger på kanten af vandet

Isbjerget ligger som en perle ved vandkanten i Aarhus Ø, hvor moderne arkitektur skyder op på den gamle fiskerihavn i et miks af nyere ejendomme, charmerende kanaler, grønne områder, moderne byrum og historie.

Ejendommen byder på mange forskellige typer lejligheder i en, flere eller forskudte plan – som varierer i størrelse fra 55 til 227 kvm.

De skrå vægge betyder, at nogle af boligerne har utraditionelle rum, som giver et strejf af charme og mulighed for mange typer af indretning.

Flere af boligerne har store altaner mod øst og syd, eller egen terrasse, som tydeligt kan ses fra det indre gaderum. De fine altaner har en forskudt, skrå orientering, og skifter gradvist fra stærkt blå til klart opefter, hvilket skaber et uforudsigeligt udtryk.

Isbjerget_Aarhus_Heimstaden_lejebolig

Arkitektonisk særpræg: himmelstræbende tage

Isbjerget fordeler sig på tre store L-formede bygninger samt en fjerde bygning yderst mod syd.

For at optimere havudsigten fra flest mulige boliger er bygningsdesignet brudt op på kryds og tværs – med inspiration fra flydende isbjerge, som evigt brydes.

Ejendommen knejser fra de massive sokler til de himmelstræbende tage, hvor de blå altaner mod snehvide facader symboliserer farvespillet i et isbjerg.

Facaderne består af 685 forskellige betonelementer, som er efterbehandlet for at opnå den særlige glans og for samtidig at matche miljøet ved vandet og billedet af det blanke isbjerg.

De i alt 11 skrånende tage hæver og sænker sig, mens de forskyder sig visuelt fra hinanden. De skæve tagfaconer i aluminium sikrer både udsigt og lys – selv i bagerste række, mens de blå altaner i farven Aquamariane med et, to eller tre lag, transparent folie, lukker lyset ind.

Ejendommen er tegnet af Cebra, JDS, Search og Louis Paillard Architects og har bl.a. vundet den internationale pris “Best Residential Project” på ejendomsmessen, MIPIM, i Cannes samt juryprisen ”Residential Mid Rise” ved Architizer A+ Awards – begge dele i 2013.

Få nyheder fra Heimstaden Danmark

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuelle nyheder om bl.a. ledige boliger, åbent hus og events - direkte leveret til din indbakke. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid framelde dig igen.

Bemærk: Ledige lejeboliger bliver løbende slået op her: Boligsøgning