fbpx

Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Heimstadens kundeforum

Hvilke regler gælder ifm. fraflytning?

Hejsa.

Jeg har et par spørgsmål vedrørende omkostningen ved at flytte ind i en af jeres lejligheder ift. den del af depositummet man kan få tilbage ved fraflytning.

1) Gælder der de samme regler ift. istandsættelsesniveau for alle jeres lejligheder (i Københavnsområdet), eller er det forskelligt defineret i lejekontrakterne?

2) Ved fraflytning, skal der så i alle tilfælde slibes gulv, også hvis "ridser" mv er af et begrænset omfang?

3) Hvis man selv har foretaget alle istandsættelser ved fraflytning, og I ved tilsyn ikke har nogle bemærkninger, får man så det fulde depositum tilbage, eller vil man altid "miste" noget af det?

På forhånd tak.

HelleOprettet: 6. February 2019, kl. 12:30
 • Hej Helle

  Tak for dine spørgsmål

  1)
  Det er forskelligt defineret i lejekontrakterne.

  2)
  Det vil altid være en vurdering ved fraflytningssynet hvor meget der skal laves. Typisk kræver det minimum en fin slibning, men det vil altid kræve en vurdering af vores driftsledere på selve fraflytningssynet. Det er først ved fraflytningssynet når lejligheden står tømt for møbler, billeder osv. at det reelle behov kan vurderes.

  3
  Står man selv for alle istandsættelser så er det yderst vigtigt at alt er udført håndværksmæssigt korrekt.
  Se vores vejledning her Fraflytning

  Igen er det vigtigt at står man selv for istandsættelsen er der tager højde for om arbejdet er udført korrekt og efter de standarder som vi har i vores vejledning. Ellers risikere man at skulle betale for at få udført arbejdet på nyt.

  Vigtigt at være opmærksom på at istandsættelsesarbejdet skal være udført inden fraflytningssynet, så man har ikke mulighed for efterfølgende at udbedre evt. mangler.

  Håber det var svar på dine spørgsmål
  Frank - KundeservicechefBesvaret: 7. February 2019, kl. 12:38
 • Hej Frank.

  Mange tak for dine svar. Jeg har lidt yderligere til spg 1 og 3.

  1) Er der nogle lejligheder hvor man ikke selv må forestå istandsættelse; altså, hvor man er tvunget til at det skal gå gennem jer (depositum)?

  3) Hvis I ved fraflytningstilsyn vurderer at ALT er instandssant håndværksmæssigt korrekt, og i fuld overensstemmelse med jeres vejledning, vil man så få det fulde depositum tilbage, eller vil man i alle tilfælde miste noget?

  På forhånd tak.
  HelleBesvaret: 8. February 2019, kl. 07:42
 • Hej Helle

  1)
  Det er ingen lejligheder hvor du ikke selv må stå for istandsættelsen.

  2)
  Hvis der i henhold til kontrakten skal betales acontobeløb til både vand og varme, vil vi tilbage holde et beløb i tilfælde af en evt. efterbetaling når regnskabet afsluttes.
  Det beløb vil typisk være Dkk 1000,- som vi holder tilbage, men er alt betalt får man også det beløb retur.

  Men er ALT istandsat håndværksmæssigt korrekt, og i fuld overensstemmelse, inkl. aflevering af alle system nøgler,  så vil man få sit depositum tilbage.

  Håber det var svar på dine spørgsmål
  Frank - KundeservicechefBesvaret: 11. February 2019, kl. 12:38

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Vær venligst opmærksom på at det er et offentligt forum, så venligst angiv ingen personlige oplysninger eller anden information

Dit navn og indlæg kan ses af alle. Din e-mail vises aldrig offentligt.