Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Det støtter Heimstaden Danmark i 2023

Heimstaden støtter organisationer, projekter og initiativer der bidrager til en positiv samfundsudvikling i hele landet. Læs mere om hvad vi støtter her.

Udgivet den 20. december 2023

Heimstadens vision er at skabe boliger med omtanke – for en enklere og bedre hverdag.

Visionen præger også vores tilgang til samarbejde, partnerskaber og den måde, vi bidrager til et bedre samfund.

For Heimstaden er det vigtigt at tage et aktivt ansvar for at bidrage til en positiv samfundsudvikling. Ikke bare for beboerne i vores ejendomme, men også for de lokalsamfund, hvor vi er til stede.

Derfor støtter vi blandt andet aktiviteter, der styrker lokale fællesskaber og skabe trygge rammer for vores beboere.

Min datter har rykket sig meget og har fået troen på sig selv tilbage.  
(mor til barn i mentorforløb)

Som beboer hos Heimstaden, er du derfor også med til at gøre en forskel for nogle af dem, der har allermest brug for en hjælpende hånd. Dét er også en del af det, vi kalder boliger med omtanke.

En tryg hverdag for børn og unge

Et af fokusområderne for Heimstadens sponsorater i Danmark er organisationer, der arbejder med (anbragte) børn og unge samt børn med særlige behov i eller uden for hjemmet.

Derfor har vi i 2023 støttet:

 • Joannahuset: Danmarks første børne-ungekrisecenter, der tilbyder børn og unge i udsatte situationer et fristed, hvor de kan tale med en voksen og få en seng at sove i.

 • Sommerfugleeffekten: et privat initiativ, hvor hospitalsindlagte børn har skrevet sig ind i eventyret om Lula Kaninbusk & Tryllebjergets hemmeligheder.

  Heimstaden Danmark har bidraget til at eventyret nu er udkommet i bogform – og uddelt på alle børnehospitaler i landet.

 • Julemærkefonden: Gennem Heimstadens unikke partnerskab med SOS Børnebyerne, A Home for A Home, har vi – i samarbejde med MentorDanmark – skræddersyet et lektie- og mentorforløb til børn og unge.

  50 mentorforløb er i 2023 blevet tildelt børn og unge, der, efter endt ophold på et Julemærkehjem, har haft brug for et rygstød til at klare sig i skolen og derigennem få styrket deres selvtillid og fællesskaber.

 • Fonden IBE – Ingen bliver efterladt:
  Måske har du mødt dem i TV2-programmet ”Ups, vi er voksne”? IBE er en privat fond, som samler ind til, at en gruppe udviklingshæmmede unge med down-syndrom kan få deres eget bosted op at stå.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fokus på hjemløshed og adgang til bolig

Siden 2020 har Heimstaden Danmark støttet hjemløseorganisationerne WeShelter og Hellebro:

 • WeShelter: Hjemløseorganisationen WeShelter arbejder for at give hjemløse og socialt udsatte bedre vilkår og den rette støtte til at forbedre deres liv.

  Det sker på organisationens to herberg, væresteder og støtte ud i egen bolig. Ud over økonomisk bistand, donerer Heimstaden Danmark også medarbejdertimer, når der skal bruges praktiske hænder på herberg og væresteder.

  Derudover donerer vi hårde hvidevarer til udslusningsboliger, når de (tidligere) hjemløse flytter i egen bolig – det er nemlig ofte en mangelvare.

 • HelleBro: Foreningen Hellebro er et helle for unge hjemløse mellem 18-29 år og tilbyder både værested, herberg, kontorhotel og udslusningsboliger til de unge.

  Ud over økonomisk støtte arbejder Heimstaden Danmark og Hellebro løbende med at finde forskellige måder, hvor vi kan hjælpe med at sætte fokus på organisationernes vigtige arbejde med at nedbringe ungehjemløshed – og konkrete initiativer, der kan bidrage til en bedre hverdag på og omkring herbergerne.

 • LOKK: Landsorganisation af Kvindekrisecentre repræsenterer mere end 50 kvindekrisecentre i hele landet.

  Ud over økonomisk støtte, samarbejder Heimstaden Danmark og LOKK om et pilotprojekt, der skal bidrage til at sikre trygge boliger til kvinder, der søger ny bolig efter ophold på et krisecenter.

Gennem ansøgninger har vi i 2023 sponsoreret:

 • Højby Gymnastik og Idrætsforenings skrabejulekalender. Salget af julekalenderen går til at styrke ungdomsarbejdet i de afdelinger, der sælger kalenderen.
 • Udstillingen 100 portrætter af Københavns Power Kvinder. En udstilling på Rådhuspladsen i København, der var en hyldest til forskellighed og inspiration til alle.
 • Skærbæk Havnefest. En årligt tilbagevende fest på Skærbæk Havn for alle i om omkring i byen, med både musik og revy på programmet.
 • H.C. Andersen Festival. En af Danmarks største kulturfestivaller, der i løbet af en hel uge danner rammen for eventyrlige aktiviteter for alle aldersgrupper.
 • Bogprojektet Lula Kaninbusk – der er et tilbud om en hyggelig børnebog til alle børnehospitaler i Danmark.
 • Lektiehjælp til otte børn blandt Heimstadens beboere.

Heimstadens sociale ansvar

Vi støtter lokale foreninger, organisationer og begivenheder af almennyttig eller social karakter, som bidrager til at skabe tryghed, styrke lokale fællesskaber, eller som fremmer miljø-, klimamæssig eller social bæredygtighed.

Alle kan ansøge om sponsorat eller partnerskab her.