Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Smilet er den korteste vej til godt naboskab

– Et godt naboskab starter med dig og et hej.

Udgivet den 26. juni 2020

Godt naboskab er en genvej til tryghed og fællesskab. Men i en tid hvor flere og flere danskere flytter mod de større byer, hvor tilværelsen ofte er mere anonym, kan det være en udfordring at få kickstartet det gode naboskab.

Da Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd i 2016 tog temperaturen på danskernes naboskab, svarede to ud af tre at nabofællesskaber er vigtige.

Alligevel peger undersøgelsen også på, at rigtig mange af os tror, at vores naboer går mindre op i naboskabet, end vi selv gør. Det kan få mange til at holde sig tilbage med at tage kontakt, fordi de er bange for, at deres nabo vil afvise dem.

Hvordan finder man vejen til det gode nabofællesskab? Det har vi fem bud på her:

  1. Smil til naboerne, når du passerer dem på trappen, i parkeringskælderen eller på gaden – smilet er den korteste vej mellem mennesker, som Victor Borge sagde. Og det er også den korteste vej til et godt naboskab.
  2. Tag i mod nye beboere i opgangen eller ejendommen. Hils, fortæl hvem du selv er og tilbyd evt. din hjælp, hvis den nye beboer har spørgsmål om ejendommen.
  3. Flytter du til en ny ejendom, kan det være en fin icebreaker at spørge naboerne om praktiske forhold som affaldssortering, parkering eller andre praktiske forhold.

    Læs også: Find dig selv: Hvilken nabotype er du?


  4. Vær deltagende; mød op når der arrangeres fælles arrangementer eller deltag i nabodialogen i ejendommens facebookgruppe.
  5. Respekter at folk er forskellige. Nogle mennesker har det bare bedst med at passe sig selv, mens andre er til fællesspisning og plantedage.

    Uanset om din nabo hører til den ene eller anden gruppe, anbefaler vi stadig at smile til hinanden. Det skaber større tilhørsforhold, mere tryghed og længere snor, når babyen græder, boremaskinen snurrer eller gummistøvlerne – igen – er stillet foran døren.