Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Mød naboen: Starten på et nyt, fælles hjem

Randi Østergaard og Zak Mahboub flyttede ind i deres nybyggede lejlighed ved Islands Brygge i foråret 2020. Og selv om de har været kærester i over et årti, er det første gang, de for alvor har fået mulighed for at skabe et hjem sammen.

Udgivet den 28. september 2020

Randi Østergaard og Zak Mahboub glædede sig til at flytte ind i deres nybyggede lejlighed i Bryggehusene på Islands Brygge i foråret 2020. Til åbent hus udvalgte de nøje lejligheden – som på det tidspunkt blot var streger på plantegningen.

Lejligheden på fjerde sal har en særlig skæv vinkel, to store vinduespartier og en altan med endnu et vinduesparti i køkkenalrummet, som lader masser af lys strømme gennem lejligheden.

Jeg er vild med, at vi på en gang er så tæt på byen, men samtidig også er tæt på naturen, som vi begge holder meget af at bruge.

Derudover opdagede de ved indflytning, at lejligheden havde fået en lille kærkommen ekstra altan ud for soveværelset, som med tiden skal blive et lille loungeområde.

Timingen var perfekt, da Randi og Zak, få uger inden corona-nedlukningen, kunne sætte nøglen i døren til den nye lejlighed.

“Selv om corona-perioden var svær for os alle sammen, gav det os en mulighed for at bruge flere kræfter og mere tid på at skabe et hjem,” forklarer Zak.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Randi_Zak_Bryggehusene

“Ja, selv om jeg skulle på arbejde, var alt jo lukket, og det frigav tid til, at vi kunne indrette os ordentligt og finde de rigtige ting,” supplerer Randi.

Nu skaber de for alvor et hjem

Parret har længe haft et ønske om at skabe et hjem sammen. For selv om Zak på 27 år og Randi på 28 år har dannet par i 12 år – helt siden folkeskolen – er det først nu, de flytter sammen.

Fra de flyttede fra Kalundborg til København i henholdsvis 2013 og 2014, har de hver især boet til fremleje forskellige steder, i og uden for København.

“Vi har overordnet været ret glade for, hvor vi har boet,” fortæller Randi:

“Men når man ved, at det er midlertidigt, bliver ens møbelvalg også midlertidigt. Det er noget andet her. Det er kun en 2V’er, så selvfølgelig kommer vi til at vokse ud af den med tiden, men det betyder noget, at vi kan blive boende her, så længe vi har lyst.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Bryggehusene_indretning

Parret er derfor begyndt at investere i de ting, som de længe har drømt om:

Eksempelvis har de købt sofaen ud fra, at den skulle passe perfekt ind i indhakket i stuen, og de har valgt et smukt, rundt egetræsbord med udtræk, så det kan stå i køkkenalrummet og fungere som spisebord, både når de bare er dem selv, og de har gæster.

Zak arbejder i modebranchen, mens Randi arbejder i en helsekostforretning og er pilatestræner.

Man kunne være forfalden til at tro, at deres smag ville stikke i hver deres retning, men de er begge til det minimalistiske, der dog samtidig skal være hyggeligt. Derfor er hjemmet også fyldt med masser af puder, planter og farver fra kunsten på væggene.

Øjnene op for Amager

Ejendommen er en del af Bryggehusene, tæt på metro, Københavns Universitet, havnefronten på Islands Brygge – og tæt på København centrum. Den nye bydel er bygget med tanke på fællesskab og bæredygtighed, hvorfor der er masser af tagterrasser og terrasser med grøn beplantning.

Læs også: Find dig selv: Hvilken nabotype er du?

Randi og Zak faldt netop for området på grund af beliggenheden – og så bor flere af parrets venner i området. Men det overraskede dem alligevel, at de endte med at flytte til Amager.

(Artiklen fortsætter under billedet)

“Jeg flyttede først til Kalundborg som teenager og er faktisk vokset op i Valby. Så som alle andre københavnere havde jeg mine ideer om, hvor jeg skulle bo, og jeg havde aldrig troet, at jeg ville flytte til Amager,” fortæller Zak og fortsætter:

“Coronanedlukningen var dog en oplagt mulighed for at lære kvarteret at kende, og jeg er vild med, at vi på en gang er så tæt på byen og samtidig er tæt på naturen, som vi begge holder meget af at bruge.”

Særligt at være de første

For Randi handler dét med at flytte ind i byggeriet også om tryghed. For når man i en årrække har oplevet at skulle flytte regelmæssigt – eller har haft problemer med en privat udlejer, som de oplevede for år tilbage – falder man aldrig rigtig til ro, forklarer hun.

“Man har brug for at kunne koble af, når man kommer hjem. Og i længden har man også brug for at vide, at man kan blive boende, og at der er styr på tingene. Når vi en dag starter familie, vokser vi selvfølgelig ud af denne lejlighed, men så vil vi kunne se tilbage på det her som stedet, hvor vi skabte vores første ’rigtige’ hjem”.

Det er kun en 2V’er, så selvfølgelig kommer vi til at vokse ud af den med tiden, men det betyder noget, at vi kan blive boende her, så længe vi har lyst.

Og hjemmet er ‘det første’ på flere måder: Zak og Randi er de første, som bor i den nybyggede lejlighed, ligesom alle naboer er nye – for alle de nyligt indflyttede beboere.

“Der er et eller andet ret særligt ved at være de første,” siger Randi og konstaterer:

“Vi er også de første til at lave hakker i gulvet og mærker på væggen.”

Zak Mahboub tilføjer grinende:

“Ja, Randi fik rigtig indviet vores hjem ved at tabe rødvin ud over hele væggen.”

Læs også: Sådan får du mest ud af den lille altan

Han peger og konstater, at der vist stadig er antydningen af et skjold. Det er dog ikke umiddelbart til at se – og heller ikke noget de to lader sig gå på af.

“Sådan er det jo, når man bor ’rigtigt’ et sted, og det går nok, selv hvis lidt af vores depositum ryger, når den tid kommer,” griner Randi og Zak tilføjer:

“Netop. Det er jo et godt tegn, at vi endelig er så afslappede, at vi lever her med alt, hvad det indebærer. Det er med til at give et sted sjæl og gøre det til et hjem – og jeg kan godt lide tanken om at kunne give den form for energi videre til det – måske – næste unge par, der en dag skal overtage vores hjem fra os.”