Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Michael fra Drift

I ’Mød Heimstaden’ fortæller kolleger fra forskellige afdelinger om deres arbejde i Heimstaden – og hvordan de skaber boliger med omtanke.

Udgivet den 6. marts 2020

Drift er en del af Teknisk Afdeling, som til dagligt kvalitetssikrer driften af ejendommene samt sikrer ejendommens udvendige og indvendige forhold. Det er driftslederne og serviceteknikerne, vores beboere møder ude på ejendommene – de sætter derfor et vigtigt ansigt på Heimstaden i hverdagen.

Da driftsleder Michael trådte ind ad døren hos Heimstaden i sommeren 2019, var han en af de første til at starte den jyske afdeling i Horsens. Et arbejde, Michael fortsat sætter pris på, og som præger hverdagen.

Sammen med de øvrige driftsledere, driver, vedligeholder og servicerer Michael en portefølje af ejendomme vest for Storebælt. Arbejdet som driftsleder varierer og opgaverne spænder bredt; fra den daglige beboerkontakt til opfølgning på håndværkere og viceværter, ind- og fraflytninger, sikre ejendommens værdi og funktionaliteten rundt om lejemålene – og dermed glade beboere.

For Michael var mødet med Heimstaden kærlighed ved første blik. Efter flere år i branchen, er det bl.a. transparens, ansvar og gode kolleger, der er drivkraften i dagligdagen.

Hvordan ser din dag typisk ud?

”Dagene er meget afvekslende, men jeg prioriterer at sætte tid af til beboere og besøg ude på ejendommene, det er utroligt vigtigt for mig. Vi servicerer både ejendomme og beboere vest for Storebælt, hvor min portefølje primært er tilknyttet Haderslev, Kolding og Fyn,” fortæller Michael og fortsætter:

“Min arbejdsuge går med alt fra planlægning af drift, vedligehold af ejendommene, til opfølgning på vores gode serviceteknikere og den daglige beboerkontakt. Vi varetager al byggeteknisk drift på vores egne ejendomme, derfor har vi også meget kontakt med eksterne leverandører. Og så fylder syn af boliger med både nye og fraflyttede beboere også en del.”

(artiklen forsætter under billedet)

Michael var blandt de første medarbejdere, som blev ansat på regionalkontoret i Horsens og har været med til at opbygge den jyske afdeling af Heimstaden Danmark.

Selvom hverdagen ofte er travl, er det afgørende for Michael, at fleksibilitet og ansvar indgår som naturlig del af arbejdet – derfor er Michael og Heimstaden et godt match.

Hvorfor valgte du at arbejde hos Heimstaden, og hvad er det bedste ved dit job?

”Det er relativt simpelt. Jeg gik efter en virksomhed, hvor jeg kunne udvikle mig og opbygge noget. Jeg kom ind på et tidspunkt, hvor den jyske afdeling var i gang med at blive bygget op, så jeg kunne være med til at etablere arbejdsrammerne,” siger Michael og fortæller om det første møde med Heimstaden:

“Det var kærlighed ved første blik med Heimstaden – altså, vi har megatravlt, men det er spændende, fleksibelt og vi får ansvar. Allerede efter jeg havde været til første samtale, gik jeg hjem til min kone og sagde ’her skal jeg arbejde’ – og jeg har ikke fortrudt det et sekund siden. Der er nogle dygtige chefer, som giver os ansvar og som fagligt er meget dygtige,” siger han.

Læs også: Mød Heimstaden - Katrine fra Administation

Ifølge driftslederen kan det være svært at pege på det bedste ved arbejdet. Men efter lidt tænkepause fremhæver han alligevel mangfoldigheden i opgaverne og de gode kolleger på tværs af afdelinger og faggrupper.

”Selvom vi sidder i Jylland, og hovedkontoret er i København, er det ikke sådan, at vi ’bare er dem i Jylland’. Vi bliver inddraget – og der er en fantastisk transparens,” fortæller Michael og uddyber:

“Vi taler både i telefon og skriver e-mails dagligt med kollegerne i København, og så besøger vi hovedkontoret en gang hver eller hver anden måned, og sørger selvfølgelig for at prioritere de sociale arrangementer, som f.eks. sommerfest og julefrokost – det giver noget godt. Vi har ikke følelsen af, at det er ’jer og os’, men at vi er fælles om det hele.”

‘Boliger med omtanke’ – hvad betyder det for dig?

”For mig betyder det, at vi går den ekstra mil. Det er vigtigt for mig at møde beboerne i øjenhøjde. Det er hele vejen rundt, at vi tænker i omtanke. Det giver god mening for alle i værdikæden, at det er helt klart, hvad Heimstaden står for,” siger Michael.

Læs også: aritekTUREN - Stuhrs Brygge & Flydedokken

Netop dét mindset er vigtigt for driftslederen at fokusere på – også når hverdagen er travl:

”Jeg fokuserer hver dag på, at vi skal skabe ‘friendly homes’. Vi arbejder alle sammen ud fra ét fælles værdisæt, hvor vi skaber tidssvarende boliger med omtanke. Selvom vi vokser og nogle gange løber med 100 km/t, skal vi holde fokus på det mindset. Samtidig er vi meget nytænkende inden for f.eks. bæredygtighed og leder altid efter nye måder at gøre både service og produktivitet endnu bedre. Det sætter jeg pris på i mit arbejde”, afslutter Michael.