I forbindelse med vores afholdte sommerkonkurrence – deler vi her et par af jeres yndlings sommeropskrifter.
Konkurrencen sluttede den 16. juni.
Læs om konkurrencen her: Sommerkonkurrence: Vind en picnickurv
Birgits forfriskende sommersalat:
Dyk ned i en forfriskende smagsoplevelse med Birgits nemme sommersalat. Denne skønne salat er ikke kun nem at lave, men passer perfekt til en sommeraften på terrassen eller altanen.
Tag en bid af de fintsnittede, sprøde spidskålstykker, der harmonerer perfekt med de sødmefulde æbletern og de saftige kyllingestykker, der er stegt i en blanding af olie og taco krydderier. Som prikken over i’et hældes en forfriskende dosis appelsinsaft over salaten, der kun kan bringe sommerglæden frem hos alle!
Opskriften er til to personer:
- 1/2 spidskål snittes i fine tynde strimler
- To æbler skæres i små tern
- En god håndfuld mandler hakkes
- Saften af en stor appelsin
- To stykker kyllingebryst skæres i små stykker og steges i lidt olie og taco mix krydderi.
Salaten blandes, appelsinsaften hældes over og til sidst hældes kyllingestykkerne hen over salaten.
(Artiklen fortsætter under billedet)
Laras favorit sommerdessert:
Lad dig friste af Laras favorit sommerdessert, der vil bringe et strejf af magi til dit bord. Desserten kan tilberedes med sprøde rabarber alene eller kombineres med saftige jordbær – valget er dit! Med en skefuld cremet vaniljeis kan denne dessert hurtigt blive familiens favorit.
Desserten er nem at lave og kan tilberedes i forvejen
Opskriften er til fire personer:
- 250 g rabarber, skåret i tern
- 300 g jordbær, skåret i tern
- 0,50 vaniljestang
- 150 g sukker
- 6 dl vand
- En håndfuld frisk mynte, blade
- Til servering
- 100 g jordbær
- En håndfuld frisk mynte
- 0,40 liter vaniljeis
Kom rabarber og jordbær i en gryde. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab vaniljekornene ud. Rør vaniljekorn ud i sukkeret, så vaniljekornene skilles fra hinanden.
Kom vanilje og sukker samt vand og mynteblade i gryden med jordbær og rabarber. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter. Lad det derefter køle lidt af i gryden.
Læs også: Dyrk dine egne krydderurter med succes
Sigt suppen, så de udkogte bær, rabarber og mynteblade sies fra. Brug bagsiden af en spiseske til at presse al saften ud med og sæt den lyserøde suppe i fryseren, til den er iskold. Suppen kan også afkøle i køleskabet og stå i op til 3 dage, så den er iskold ved servering.
Server rabarbersuppen i dybe tallerkener med friske jordbær, mynteblade og en kugle vaniljeis.
(Artiklen fortsætter under billedet)
Anitas friske sommersalat
Lad dig indhylle i sommerens friskhed med Anitas hurtige sommersalat. Denne farverige og sprøde salat er som et kunstværk af smag og tekstur. Saftig vandmelon kombineres med den letbitre rucola og de sprøde saltede nødder, der tilføjer en ekstra crunch.
Som kronen på værket drysses tranebær og cremet fetaost over salaten. En symfoni af sommerlige smagsnuancer venter på dig i denne enkle, men utroligt velsmagende salat:
- Vandmelon
- Rucola
- Saltede nødder af valgfri slags
- Top med tranebær og fetaost
Anne Maries skumfidusdessert
Hvis du ikke er den store gourmetkok, har Anne Marie her et fantastisk tip til en dessert, der vil vække begejstring hos både børn og voksne. Denne enkle og fortryllende dessert er som et strejf af barndommens magi, der bringer smil frem på alles læber. Så gør dig klar til at nyde Anne Maries skumfidusdessert, der vil sætte prikken over i’et på enhver hyggelig grillaften:
- Ristede skumfiduser mellem to Mariekiks
God madlavningslyst!