Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Forebyg indbrud i sommerferien

Når det er feriesæson, er det også højsæson for indbrud. Læs med og bliv klogere på hvordan du bedst forebygger indbrud i dit hjem.

Udgivet den 14. juli 2021

For mange kan et ferie-efterladt hjem også være lig med med bekymringer og søvnløse nætter: Fik vi nu låst døren og ser hjemmet beboet ud, mens vi nyder sydens sol?

Du behøver faktisk ikke de store indgreb – og søvnløse nætter – for at sikre dit hjem. Med hjælp fra naboer og lidt planlægning, kan du forebygge indbrud i ferien.

Husk at sikre din bolig inden afrejse

Før du rejser, kan det være en god idé at se på din bolig ud fra en tyvs øjne: Ser din bolig tom ud, er det nemt at bryde ind, fik du lukket vinduer, terrasse- og altandøre?

Næst efter at låse forsvarligt af, er det vigtigt, at du får din bolig til at se beboet ud, mens du er på ferie. Træk gardinerne fra og lad rullegardinerne blive oppe. Din bolig ser mere “lukket” og ubeboet ud, hvis gardinerne er trukket for – og så kan dine naboer lettere holde øje, hvis der er ubudne gæster.

Læs også: Nye regler for affaldssortering – i hele landet

Sørg samtidig for at lave lidt rod i din bolig – du kan f.eks. efterlade lidt tøj på tørrestativet i stuen, eller “glemme” en indkøbsseddel på køkkenbordet. På den måde ser boligen ikke forladt ud.

Få hjælp fra naboen

Du kan med fordel også alliere sig med din nabo, mens du er bortrejst. Forhør dig f.eks. om din nabo vil hjælpe med at:

  • Fylde noget af sit affald i din affaldsbeholder
  • Tømme din postkasse eller brevsprække
  • Vande dine potteplanter, så de ikke ser visne ud
  • Slå dit græs (hvis du har have)
  • Parkere sin bil foran dit hus/rækkehus eller i carporten
  • Måske låse sig ind i ny og næ for lige at tage en runde

Pssst…hvis du rejser i vinterperioden, kan du høre din nabo, om han/hun vil hjælpe med at rydde sne, hvis det er nødvendigt.

De ekstra ting, du kan gøre

Udover at nyde godt af naboskabet, kan du f.eks. også bruge automatiske tænd- og slukure til tv og/eller radio eller timere til lyset.

Læs også: Verdens bedste nabo

Du bør også lukke alle indvendige døre, så tyven ikke kan se fra stue til stue, og fjerne stearinlys fra vindueskarmene, hvor de kan bøje eller smelte i stærkt sollys.

Dobbelttjek også at din indboforsikring er opdateret, hvis uheldet skulle være ude.Rigtig god ferie!