Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Sådan holder I corona-venlig halloween

Lørdag den 31. oktober er det halloween. Det rimer normalt på rundtur i nabolaget efter ‘slik eller ballade’. I nye tider, må man tænke i nye løsninger.

Udgivet den 27. oktober 2020

I år ser halloween en smule anerledes ud end normalt, men der er heldigvis mange muligheder for at skabe en (u)hyggelig aften for børn og barnlige sjæle. Her er vores bud på corona-venlige aktiviteter til halloween for hele familien.

1. Ingen halloween uden græskar

Det bugner med store græskar i supermarkederne, og hvad er halloween uden udskårne, grusomme græskar? Brug et par timer med familien på at udskære og dekorere græskar – kun fantasien sætter grænser for uhyrlighederne. Lav gerne et ekstra græskar eller to, ring på hos naboen, bedste- eller oldeforældrene og stil de uhyggelige, lysende græskar foran døren med en kærlig hilsen.

2. Gå all-in på udklædning og dekoration

Udsmyk altanen, terrassen, vinduerne eller jer selv. Giv den ekstra gas med pynten i år: Græskar, spindelvæv, hjemmelavede edderkopper og spøgelser, hekse, koste og gravsten. Meget af det kan laves af ting, I har liggende i gemmerne: gamle lagner, lyskæder, sække og udklædningstøj.

Læs også: Tag de mindste med til efterårsbingo i naturen

De fleste børn vil elske både oppytningen og det endelige resultat – og så er naboerne ikke i tvivl om, at I fejrer halloween.

3. Gå på slikjagt i haven eller gården

Alternativet til at banke på rundt i nabolaget efter ‘slik eller ballade’ kan være at gå på slikjagt med familien i haven, gården eller indenfor. Gem slikket rundt omkring og udstyr ungerne med en kurv eller poser, så de kan gå på halloween-jagt efter de søde sager.

(Artiklen fortsætter under billedet)

4. Læs uhyggelige halloween-historier

Højtlæsning er altid hyggeligt både for store og små – og nu er der ingen undskyldninger for, at den uhyggelige historie ikke skal læses højt. Lav en hyggekrog med stearinlys, puder og tæpper og slå jer ned til en omgang (u)hyggelig læsning. Eller find selv på gruopvækkende røverhistorier.

God fornøjelse – og god halloween!