Skru op for julehyggen med lækkert julebag – vi deler nogle af vores yndlingsopskrifter, som du kan bage alene eller med de små.
Pebernødder er nemme at lave – og her kan børnene også let være med, når der skal trilles.
Her får du en enkel opskrift på søde, sprøde og dejligt krydrede pebernødder. Kagerne kan holde sig cirka en måned i en lufttæt beholder.
Ingredienser
125 g. stuetempereret smør
125 g. sukker
½ dl. fløde
½ tsk. kanel (støt)
½ tsk. ingefær (støt)
½ tsk. hvid peber (støt)
½ tsk. stødt kardemomme (støt)
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
250 g. hvedemel
Sådan gør du
- Rør smør og sukker sammen i en skål og tilsæt fløden
- Bland krydderier, bagepulver, natron og hvedemelet sammen
- Kom melblandingen op i skålen til smør- og sukkerblandingen og saml det til en glat, sammenhængende dej – det bedste trick er at bruge hænderne (evt. med madlavningshandsker)
- Tril dejen ud i lange, tynde pølser på tykkelse med en lillefinger
- Skær pølserne i stykker á cirka 1 cm og tril dem til runde pebernødder, som du placerer på bageplader beklædt med bagepapir
- Bag pebernødderne ved 190 °C (varmluft) i 10-12 minutter, indtil de er sprøde og lysebrune
- Afkøl pebernødderne på en bagerist og lad dem køle helt af, inden du kommer dem i kagedåsen eller en anden lufttæt beholder.
HUSK At pebernødderne hæver en del i ovnene – så pas på at trille for store kugler.
Velbekomme!