Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Opskrift: De bedste brunkager

Varm op for julehyggen med lækkert julebag – vi deler nogle af vores yndlingsopskrifter, som du kan bage alene eller med de små.

Udgivet den 11. december 2022

Når den krydrede duft af brunkager breder sig i hjemmet, er der for alvor dømt julestemning. Og så er det nemt at lægge dejruller på frys, så du nemt kan bage flere brunkager, hvis (eller rettere når) kagedåsen bliver tom.

Ingredienser

200 g. smør

150 g. sirup

75 g. brun farin

125 g. sukker

5 g. stødte nelliker

5 g. stødt allehånde

5 g. stødt kanel

5 g. potaske udrørt i 2 spsk. vand

40 g. hakkede mandler

400 g. hvedemel

Sådan gør du 

  • Smelt smør, sirup, brun farin i en kasserolle til og køl ned til det er håndvarmt
  • Kom alle krydderierne ned i den smeltede smør- og sukkermasse og rør dem godt ud
  • Opløs potasken i et glas med vand og rør det med ned i gryden
  • Bland melet i massen og rør/ælt det sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.
  • Rul dejen til pølser i den diameter, du ønsker dine småkager (fx 5-6 cm.)
  • Rul et stykke bagepapir tæt om dejen, så den holder formen, og sæt rullerne i køleskabet i minimum 3 timer – eller 1 time i fryseren*
  • Skær småkagerne ud i tynde skiver og læg dem på bagepapir med god afstand i mellem.
  • Bag kagerne i cirka 6 minutter ved 200 grader, indtil de er pænt brune uden at blive mørke 
  • HUSK at kagerne først bliver sprøde, når de er kølet af
  • Afkøl brunkagerne på en bagerist og lad dem køle helt af, inden du kommer dem i kagedåsen eller en anden lufttæt beholder.

* Du kan med fordel gemme en pølse eller to i fryseren, som du kan tage op og bage, når kagedåsen bliver tom.

Dejen skal ligge i stuetemperatur cirka 1 time, før du kan skære den.

Velbekomme!

Læs også: Fire fantastiske opskrifter på julebag