Du kan stadig nå at overraske familien med lækkert julebag – vi deler nogle af vores yndlingsopskrifter, som du kan bage alene eller med de små.
Brændte mandler smager knasende godt. Og så er de både nemme at lave og holder sig op til et par måneder i lufttæt emballage.
Både børn og voksne vil elske disse brændte mandler – som tilmed er meget hurtige at tilberede. Kom eventuelt en portion af de brændte mandler på et glas og bind en sløjfe om. Så har du den bedste værtindegave.
Ingredienser
200 gr mandler
200 gr sukker
3/4 dl vand
– Du kan også tilsætte ekstra smagsvarianter som f.eks. lakrids (pulver eller sirup), kakaopulver, kanel eller en smule vanilje.
Sådan gør du
- Kom mandler, sukker og vand på en stor pande
- Lad sukker og vand smelte sammen ved middel varme, mens du rører rundt
- Når sukkeret er opløst skruer du op for varmen og koger videre under omrøring
- Når vandet er fordampet, krystalliserer sukkeret og bliver hvidt og ‘tørt’
- Fortsæt med at røre, til sukkeret smelter igen og bliver til karamel
- Når sukkeret er karameliseret, tager du mandlerne af varmen og hælder massen ud på et stykke bagepapir – pas på at give mandlerne for meget, da sukkeret så ikke vil sætte sig
- HUSK at skille mandlerne ad med en gaffel eller spatel mens de fortsat er varme (men pas på fingrene – karamellen er meget varm!).
Velbekomme!