Brug Google til at oversætte siden. Heimstaden er ikke ansvarlig for oversættelsen.

Spørg os

Kirsebærvænget

I arkitekTUREN tager vi dig med på en arkitektonisk rundvisning i nogle af Heimstadens danske ejendomme.

Udgivet den 1. maj 2020

I Lyngbys fredelige omgivelser ligger Kirsebærvænget – 32 lejeboliger der tilsammen fremstår som en lille, urban landsby med fine rækkehuse, der omkranser et fælles grønt gårdrum. 

Projektet er tegnet af ADEPT, som med Kirsebærvænget har forenet arkitektonisk kvalitet og grønne områder på fineste vis.

Ejendommen stod færdig i 2018 med sine to rækkehuslænger i røde mursten. Desuden var ejendommen nomineret til Arkitekturprisen 2019 i Lyngby-Taarbæk Kommune af kommunen og Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk, hvor der dog måtte nøjes med en plads i top 3.

En fredelig oase

Kirsebærvængets rækkehuse omslutter det grønne gårdrum i midten, der indbyder til fællesskab, naboskab, ro og samvær – og som afskærmer rækkehusene og giver privatliv.

Netop det grønne gårdrum er ejendommens omdrejningspunkt og fremstår som en grøn oase med bl.a. stort græsareal, vilde bede, natursten og karaktergivende træer som tretorn og paradisæble.

Læs også: ArkitekTUREN – Schades Have

Landsbystemningen understreges samtidig af, at de to rækkehuslænger mødes i enderne og lukker sig om den fælles gårdhave. Her er der plads til både leg, afslapning eller en et glas vin i aftensolen med naboerne. 

Hver bolig byder på sin egen oase i form af både private for- og baghaver. De små opholdsarealer sikrer både rum til privatliv og danner naturlige rammer for hygge og naboskab.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Arkitektonisk kvalitet

Hver rækkehuslænge har indbyrdes forskydninger, som bryder skalaen og skaber fin variation.

Forskydningen understreges ligeledes af husenes store vinduespartier, der sender fint lysindfald ind i boligen og samtidig skaber et spil i facaden ved at nogle partier ligger fremme, mens andre er rykket tilbage i falsen.

Den røde murstensfacade falder fint i hak med omgivelserne og skaber et charmerende, roligt udtryk. Der er gjort meget ud af, at arkitekturen er tilpasset det omkringliggende miljø, mens ejendommen samtidig adskiller sig fra øvrige bebyggelser ved at udgøre en lukket enklave, der ligger tilbagetrukket fra den offentlige vej.